Dimarts passat 17 de juliol, es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics en ple extraordinari l’adhesió a la declaració per un oci educatiu “Ens reunim amb altres valors.

Aquest manifest, que promou l’IVAJ, pretén fomentar entre els més joves programes i activitats culturals, socials, esportives, extraescolars i de temps lliure que tinguen una voluntat educativa. A més, també promou el foment de l’adquisició de valors com la igualtat i el progrés social, i impulsa accions que afavoreixen la igualtat d’oportunitats i de tracte, el respecte per la diversitat, la convivència intercultural, la lluita contra la xenofòbia i l’educació en drets humans. La declaració d’oci educatiu «Ens reunim amb altres valors» també insta a les administracions a regular les activitats d’oci educatiu per a assegurar la qualitat pedagògica i l’educació en valors.

La regidora de Joventut, Adriana Parets va declarar que: “les administracions locals són un element clau per a fomentar que els espais municipals i les activitats que en ells es desenvolupen dirigides a la infància, adolescència i la joventut puguen garantir l’educació en valors.” A més, l’edil ha assegurat que “l’adhesió ens permetrà generar espais de reflexió, de convivència i d’inclusió, a més de fomentar el voluntariat i oferir educació no formal”.

Amb l’adhesió, l’ajuntament de El Campello es compromet a recolzar a les entitats i col·lectius que realitzen aquests tipus d’activitats i reconèixer el paper del voluntariat juvenil com a element dinamitzador d’activitats d’oci educatiu. Es posarà en valor la generositat del voluntariat en l’exercici d’activitats d’oci educatiu, reconeixent la seua tasca i dedicació, així com els coneixements i competències adquirides per aquestes persones.

L’àrea de joventut espera que el temps lliure puga ser una activitat en la qual els xiquets i les xiquetes, adolescents i joves reben experiències carregades de significat per al seu creixement personal. I que a més siga una experiència enriquidora, que consolide la identitat intercultural, potencie la dimensió relacional, interioritze valors humans, propicie el gaudi de la vida i ajude a superar les desigualtats. En conclusió. Treballar perquè mitjançant l’oci educatiu s’ajude a formar persones madures, solidàries i felices.