Es va presentar ahir l’espectacle “Adiós Arturo” de la Companyia LA CUBANA en el Teatre Principal d’Alacant.

Jordi Milà, director i fundador de la companyia ha explicat l’espectacle com a preàmbul a la interpretació d’un parell de números musicals a manera d’aperitiu del que es podrà veure durant els pròxims dies en el mateix Teatre Principal.

En “Adiós Arturo” toquen un tema molt teatral, que àdhuc sent un tema trist i luctuós, pot arribar a ser molt divertit. Es refereixen al món dels enterraments, dols i funerals. “Abans de posar-nos a la feina, vam voler, això sí, trobar una fórmula que distanciara a l’espectador de qualsevol record personal relacionat amb el tema. Creiem que hem trobat aqueixa fórmula”.

Compten d’una manera boja i divertida, la parafernàlia que es crea a partir de la defunció d’una persona i la preparació del seu funeral. En aquest cas un personatge públic molt conegut, i que a través dels seus amics i família, el públic coneixerà els seus últims desitjos i els entrellats de la seua vida més íntima. Tot això, és clar, amanit al més pur estil “cubanero”, amb molt d’humor, música, sorpreses i participació del públic. Rient-nos sanament del mort i de qui el vela.

“Adiós Arturo” és un espectacle construït a l’inrevés, on es comença per el “nus”, contínua amb el “desenllaç” i acaba amb “el plantejament”. Abans de res, un cant a la vida i a com cal viure-la intensament. En definitiva una boja comèdia, amb tocs “surreales”, i amb els ingredients típics de la Cubana.

“Adiós Arturo” es podrà veure des de hui 16 de maig fins al 26 de maig en el Teatre Principal, fent un total de 13 funcions. L’espectacle que es va estrenar al maig del passat any a València, està de gira per tota Espanya i, de moment, porta més de 158.000 espectadors en les 238 funcions realitzades fins ara.