L’obra guanyadora de l’últim Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià ‘El paradís als fosques’, de l’escriptor Vicent Va usar i Mesquita, estarà disponible en les llibreries de tot el país a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat el diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, qui aquest matí ha presentat, al costat de l’autor de la mateixa, tots els detalls d’aquest interessant relat que ofereix una reflexió sobre l’èxit i el preu que estem disposats a pagar per aconseguir-ho.

L’acte ha explicat també amb la participació de la directora de Comunicació de Edicions Bromera, editorial encarregada de la publicació d’aquest exemplar, Marta Estavellis.

Un total de 272 pàgines componen aquest treball que narra la història de Maties Passera, un comercial d’èxit que creu que la vida consisteix a escalar posicions en l’àmbit social i econòmic i que està disposat a qualsevol cosa per aconseguir-ho. ‘El paradís als fosques’ qüestiona la filosofia que menysprea els detalls quotidians i el valor de les coses intangibles i que, en la pràctica, ha donat com resultat la corrupció política, la insolidaritat, la destrucció social, la pobresa i la infelicitat.

El diputat de Cultura i Educació, qui ha ressaltat la qualitat d’aquesta obra i la trajectòria del seu autor, “la narrativa del qual ja ha estat guardonada”, ha manifestat que “aquest premi és molt important per a la Diputació d’Alacant, ja que ofereix als escriptors l’oportunitat de publicar els seus treballs i serveix per a estimular i difondre la creació d’obris literàries en valencià”.

Per la seua banda, Vicent Va usar ha destacat l’honor i el privilegi que suposa guanyar aquest premi i ha explicat que “és una novella·la sobre l’èxit però també sobre la incomunicació, sobre la necessitat o no de comptar amb altres personis per a fer el nostre camí, és sobre tot una manera d’interrogar-ens sobri quines cuses són importants en la vida. Tot això he intentat encabir-*ho en un text que resulti vaig estimar per al lector, però que al mateix temps li faça fer-es preguntis”.

El Govern Provincial recolza des de l’any 1995 aquest certamen literari dotat amb 20.000 euros i considerat un dels més rellevants de la Comunitat en llengua valenciana. En aquesta edició han concorregut un total de 19 novel·les, les mateixes que l’any anterior; 12 procedents de la Comunitat Valenciana -quatre d’Alacant, quatre de València i quatre de Castelló-, tres de Barcelona, dues de Girona, una de Balears i una altra de Tarragona.

La directora de Comunicació de Edicions Bromera ha manifestat que “estem molt satisfets de publicar aquest treball perquè implica la nostra continuïtat amb un dels guardons literaris més importants dels que és convoquin en llengua valenciana. El Premi Enric Valor és sinònim de qualitat i destaca no sols donis del punt de vista econòmic, sinó també per l’excel·*lent treball dels autors reconeguts”.

Abans de concloure la presentació, César Augusto Asencio ha recordat que la Diputació d’Alacant ha convocat una nova edició del Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià, el termini de la qual de presentació de treballs ja està obert i finalitza el proper 30 de noviembre.