Aquest cap de setmana l’obra Hècuba de Eurípides ve amb ració doble. El dissabte en dos punts de la província es podrà gaudir de la representació per dues companyies alacantines diferents. D’una banda, a Sant Joan d’Alacant en la III Mostra de Teatre Grecollatí i d’altra banda al Pinós en la VII edició del Festival de Teatre Grecollatí.

El Parc Municipal de Sant Joan d’Alacant acollirà la III Mostra de Teatre Grecollatí de Sant Joan d’Alacant organitzada per la regidoria de Cultura en la qual es representarà per part de la companyia de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant l’obra clàssica d’Hècuba. En paraules de Clara Rodríguez, regidora de Cultura “l’objectiu de la mostra és que el teatre clàssic tinga cert pes en la programació, alhora que es diversifiquen els espais recuperant en les iniciatives culturals, entre uns altres, l’amfiteatre del Parc Municipal”. La funció es realitzarà aquest dissabte a les 21.30 h i és gratuïta.

El Festival del Pinós presenta com a novetat enguany que la representació teatral es realitzarà en la pinada del convent de la pedania de Encebras per part de la companyia Yorick Teatre. Entre un bosc de pins, el públic presenciarà les desgràcies que afligeixen a Hècuba i a les troyanas. Hècuba, segona esposa de Príam, reina de Troia, i un dels personatges de la Ilíada; mite que Eurípides arreplega en aquesta tragèdia plena de sacrifici, submissió i venjança. S’han previst tres funcions paren el dissabte a les 20 i 22,30 hores i el diumenge a les 19,30 hores. Les entrades es poden aconseguir a través del portal d’internet Instanticket, en el telèfon 96.54783.29 o en el correu cecupinoso@gmail.com.

La tragèdia de Eurípides està ambientada en la guerra de Troia, però explicada des del punt de vista de les dones, que sempre resulten ser les grans perdedores. Els homes moren en el camp de batalla, convertint-se per açò en herois, però elles són les que ho perden tot, fins i tot la seua pròpia llibertat. Hècuba és la història d’una lloba, d’una mare coratge que és capaç, tot i que ho ha demanat tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia.