La Universitat d’Alacant ha presentat el seu tradicional Cicle de Concerts de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA), integrat enguany per tres actuacions a Elda, Torrevella i Alacant. El cicle estarà dirigit, per primera vegada, per Osvaldo Ferreira, com a director convidat.

El Cicle de Nadal 2019 donarà principi dijous que ve 12 de desembre en el Teatre Castelar d’Elda, a les 21 hores, amb entrada lliure limitada a l’aforament, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, la Seu de la UA en la localitat i amb el patrocini específic de Vectalia. L’endemà, el divendres 13 de desembre, l’OFUA actuarà a l’Auditori Verge del Carmen de Torrevella, a les 20 hores, també amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Institució Municipal de Cultura «Joaquín Chapaprieta Torregrosa» i la Seu de Torrevella (Entrada és lliure limitada a l’aforament) I finalment, el dissabte 14 de desembre se celebrarà el tradicional Concert de Nadal Rotary-UA, que interpretarà l’OFUA a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) a les 20 hores. Igual que les passades edicions, aquest concert tindrà un caràcter solidari, en aquesta ocasió a benefici de la Fundació Obra Mercedària, amb un preu/donatiu de 15 euros.

Així ho han detallat en la Roda de premsa, Faust Ripoll, director del Servei de Cultura de la UA, Philipp von Kapff, president del Rotary Club Alacant i Ana Mª Martín Organista, presidenta del Rotary Club Alacant Port, acompanyats de Nuria Ortín, directora Fundació Obra Mercedària. La Fundació Obra Mercedària canalitza tota la labor social dels mercedaris de la Província d’Aragó. L’ordre va ser fundada a Barcelona per Sant Pere Nolasco l’any 1218 amb la finalitat d’alliberar als cristians captius dels musulmans i la pirateria del Mediterrani. Adaptant-nos als nous temps, la missió de l’ordre és la redempció de les noves formes d’esclavitud, com la dels presos, famílies desestructurades i marginades, dones maltractades, malalts, o xiquets sense recursos. La recaptació del concert anirà destinada a una casa d’acolliment a Alacant per a persones amb alt risc d’exclusió social. De la mateixa manera, en la missió dels mercedaris està la realització d’activitats que prevenen i eviten les causes socials que generen delinqüència. Les entrades/donatiu ja estan disponibles en www.instanticket.es, en qualsevol dels dos clubs rotaris, la Llibreria Compàs del Campus i una hora abans en la taquilla del propi auditori. Per a aquells que no puguen assistir però desitgen col·laborar amb aquesta causa solidària, s’ha habilitat la Fila Zero.

El repertori dels tres Concerts d’enguany inclou obres de Rossini (El barber de Sevilla i La italiana a Alger); El bolero de Ravel; les Danses Polovtsianas del Príncep Igor de A. Borodin; Divertimento de J.M Joly Braga-Santos; I Christmas Festival de Leroy Anderson. El cicle de Concerts de Nadal de l’OFUA compta amb el suport dels seus patrocinadors anuals: Fundació Manuel Peláez; Hidraqua, Vectalia i Cajamar; a més del patrocini específic dels Clubs Rotaris per al concert de l’ADDA.

Osvaldo Ferreira

Osvaldo Ferreira

Osvaldo Ferreira

Osvaldo Ferreira és membre fundador i director artístic de l’Orquestra Filharmònica Portuguesa. Va estudiar direcció d’orquestra en la Northwestern Universtity de Chicago, i va realitzar el postgrau en el Conservatori de Sant Petersburg.

Ha dirigit, entre altres, formacions de la talla de l’Orquestra de l’Algarve, sent director convidat a Berlín, Viena, Roma, Madrid, Londres o Chicago. A més ha sigut director assistent de Claudio Abbado a Salzburg i Berlín.

En la seua trajectòria ha rebut significatius guardons, en certàmens com el Serguei Prokófiev, a Rússia en 1999.