El concurs internacional LIOOC olive oil 2023 celebrat a Londres del 28 al 30 de maig, amb l’objectiu de donar a conéixer i promocionar els millors olis d’oliva verge extra d’elevada qualitat, ha atorgat la medalla d’or a l’oli ‘El Faro del Albir d’Antonio Alcaraz’ .

L’alcalde de l’Alfàs del Pi en funcions, Vicente Arques, ha felicitat l’empresari Antonio Alcaraz, per la seua professionalitat, “Ens sentim molt orgullosos del caràcter emprenedor de persones com Antonio Alcaraz, el seu treball és fonamental per a generar riquesa i ocupació” ha manifestat Arques després de postil·lar sentir-se molt orgullós que “unit a aquest extraordinari oli vaja lligat el nostre emblemàtic far”

El Faro del Albir és un símbol de l’Alfàs del Pi. La imatge de l’edifici històric ocupa fotografies i postals i fins i tot és la icona del conegut Festival de Cinema. Ara, el nom d’aquest tros de la cultura alfasina conquista altres països en forma de botella d’oli, creada per l’empresari local Antonio Alcaraz. La presentació internacional del preuat líquid verd es va fer a la ciutat de Shanghái – la Xina, el 15 de novembre del 2013 on en pocs mesos l’or líquid del Faro del Albir va conquistar la Xina.
La presentació a Espanya de l’oli Faro del Albir va ser apadrinada poe r Vicente Arques, alcalde de l’Alfàs del Pi l’11 de desembre del 2013 en la Fundació FRAX.