Fedra, la reina de la Illa del Volcà, està malalta: ni menja ni parla ni dorm. Els metges són incapaços d’esbrinar l’origen del seu patiment i el país sencer camina preocupat pel seu estat de salut. Alguns diuen que s’ha tornat boja. Uns altres, que les llargues absències del seu espòs, el rei de la illa, han acabat per devastar i assolar el seu cor, però ningú coneix la veritat i tots s’equivoquen. I és que la gran responsable de la dolència de Fedra no és una altra que una passió que la turmenta des de fa temps i que ja no pot reprimir més; un erotisme immoral i impúdic, un desig violent i indòmit, un amor presoner i indecent.

L’amor, en molts casos, és sinònim d’aquesta i felicitat, però, en uns altres, és també turment i grandíssima condemna (especialment quan t’enamores de la persona que no deus). Però, com actuar quan la raó i el desig entren en conflicte? És més just atendre el que planteja el cervell o al que demanda el cor? Què hauria de pesar més? Pensar o sentir?

Tradicionalment, aquest és el conflicte intern al qual sempre ha hagut d’enfrontar-se Fedra, un personatge que, atrapat en les xarxes de la tragèdia, es debat i no es pot decidir. I això mateix és el que l’ha acabada convertint en un personatge una miqueta inactiu, algú que, incapaç de triar, es decideix per donar-li la mà a la mort com la millor de les opcions.

El que hem volgut amb aquesta Fedra és traure al personatge d’aqueixa letargia en el qual sempre s’ha trobat per a crear una dona més combativa i amb menys por; una persona que, fugint de la tragèdia, se submergisca de ple en ella i vaig barallar cara a cara; una dona exempta de culpa, capaç de lluitar pel que vol, i que, abans de res, s’atrevisca a estimar.

Per això, l’escenografia triada és un lloc emocional, un lloc tan gran com un volcà a la meitat d’una illa envoltada per un mar antic. Un espai que és una clivella en el pit, un buit pel qual s’ha eixit el cor de la nostra protagonista. Una posada en escena on les arts visuals i la música seran vehiculares d’aquesta història violenta. Una Fedra contemporània que ens vinga a parlar sense embuts i sense temor de la llibertat d’estimar. Entendre les raons del seu cor per a aprendre a respectar-nos i, d’aquesta forma, millor estimar-nos. El volcà està a punt d’entrar en erupció.

Divendres, 31/05 a las 20 h. Preu: 18 €