Lorca torna a Alacant al març amb “Llorar diciendo mi nombre”

Lorca torna a Alacant al març amb “Llorar diciendo mi nombre”

El divendres 18 de març, a les 19:30h, a la Biblioteca de los libros felices (Col·legi Notarial de València, seu Alacant), s’estrena “Llorar diciendo mi nombre”, una proposta escènica construïda sobre “Poeta en Nueva York” i “Sonetos del amor oscuro”, de Federico García Lorca.

A través dels seus textos originals, Begoña Abellán i Esther Abellán fan un retrat molt personal de la deshumanització i la manca de sentiments en una societat construïda sobre el buit existencial. Les protagonistes, dues dones ferides pel desarrelament, reivindiquen a través de la poesia la puresa de l’amor i la llibertat.

Partint dels textos lorquians, l’espectador s’acostarà al surrealisme d’una forma intuïtiva i a aqueix joc d’imatges i metàfores que Federico ens ofereix en els seus versos.

Des del minimalisme del teatre contemporani, en aquesta proposta, les actrius i el públic comparteixen el silenci, l’esquinçament i la passió que existeixen en les paraules del nostre autor granadí, per a mantindre, com ell va escriure, “una lluita cos a cos en la qual no importa ser vençut”.

Reflexió, comprensió, drama, esforç i il·lusió que arriben a la realitat a través dels sentiments, la fisicidad i el discurs d’un dels poetes més emblemàtics de la nostra literatura.

Plorar dient el meu nom és una història en blanc i negre, acolorida per la força de les paraules de Federico García Lorca. Una obra sincera i senzilla en la qual submergir-se per a fugir del “immens exèrcit de finestres” on “ni una sola persona té temps de mirar un núvol o dialogar amb una d’aqueixes delicades brises que tossudament envia la mar sense obtindre resposta”.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X