L’escriptor Lorenzo Silva acudirà el pròxim dimarts 14 de desembre a la Universitat d’Alacant per a impartir la xarra «Libro y pantalla, ¿matrimonio de conveniencia?», a les 12 hores, a la aula magna de Filosofia i Lletres.

L’activitat està organitzada per l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA i es complementa amb la projecció a la Seu Ciutat d’Alacant (C/ Sant Ferran, 40) de dues pel·lícules basades en les novel·les de l’escriptor madrileny: La flaqueza del bolchevique, el dimarts 14 de desembre a les 18.30 hores; i El alquimista impaciente, el dimarts 21 de desembre a les 18.30 hores.

Lorenzo Manuel Silva Amador

Va nàixer el 7 de juny del 1966 a Madrid. Va estudiar Dret a la Universitat Complutense i va estar treballant com a advocat d’una gran empresa del sector energètic des del 1992 fins al 2002, després de passar un any com a auditor de comptes i altres dos com a assessor fiscal en una firma multinacional. No obstant això , el seu camí sempre va ser un altre. Des que iniciara la dedicació a la literatura, allà pel 1980, ha escrit uns quants centenars de relats i articles, un grapat d’assajos literaris i històrics, diversos llibres de poesia, una obra dramàtica, un parell de llibres de viatges i una trentena llarga de novel·les. De tot això, després de la decisió d’abandonar en plena adolescència la poesia i el gènere dramàtic, per als quals no va sentir que estiguera especialment dotat, ha publicat fins ara un bon nombre de relats i articles (dispersos en revistes i periòdics diversos) i setanta-set llibres. La seua obra ha sigut traduïda al rus, francès, alemany, italià, català, portuguès, danès, txec, àrab, anglès, grec, búlgar, romanès i xinès. Com a guionista de cinema, ha escrit juntament amb Manuel Martín Cuenca l’adaptació a la pantalla gran de la novel·la La flaqueza del bolchevique, per la qual tots dos van ser nominats al Goya al millor guió adaptat l’any 2004. També ha escrit, juntament amb Manu MorrilloiFelipe Vega, el guió del llargmetratge documental Rif, 1921. Una historia olvidada (Manu Morrillo, 2008), i amb Antonio Onetti el de la pel·lícula per a la televisió 20-N. Los últimos días de Franco (Roberto Bodegas, 2008), distingida com a millor TV movie de l’any amb el Premi de la Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió el 2009. Col·labora en premsa i revistes amb reportatges, articles literaris, de viatges i d’opinió.

1997 – FINALISTA PREMI NADAL – LA FLAQUEZA DEL BOLCHEVIQUE

1998 – PREMI OJO CRÍTICO – EL LEJANO PAÍS DE LOS ESTANQUES

2000 – PREMI NADAL – EL ALQUIMISTA IMPACIENTE

2002 – FINALISTA PREMI CIUTAT DE CARTAGENA DE NOVEL·LA HISTÒRICA – EL NOMBRE DE LOS NUESTROS

2002/2003 – PREMI DESTINO INFANTIL APEL·LES MESTRES – LAURA Y EL CORAZÓN DE LAS COSAS

2004 – PREMI PRIMAVERA DE NOVEL·LA – CARTA BLANCA

2010 – PREMI ALGABA – SERENO EN EL PELIGRO

2011 – PREMI TORMO NEGRO – LA REINA SIN ESPEJO

2012 – PREMI PLANETA I PREMI DE LA CRÍTICA DE MADRID – LA MARCA DEL MERIDIANO

2013 – PREMI LA BRÚJULA – SUAD

2014 – PREMI DE CULTURA 2013 DE LA COMUNITAT DE MADRID – MODALIDAD LITERATURA

2017 – GRAN CREU DE L’ORDRE DEL DOS DE MAYO

2019 – PREMI FRANCISCO GONZÁLEZ LEDESMA – FESTIVAL VLC NEGRA