L’Auditori de la Diputació d’Alacant acull a partir de hui l’enregistrament del primer disc de l’orquestra ADDA·Simfònica amb la companyia Warner Classics. Les sessions de treball es duran a terme fins al divendres, 9 d’abril, sota la direcció de Josep Vicent i amb la col·laboració del solista internacional Damián Martín, i l’àlbum recollirà una selecció monogràfica del compositor Camille Saint-*Saëns en commemoració del centenari de la seua defunció.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “s’inicia així una col·laboració important punt per la projecció internacional que tindrà aquest treball com també perquè d’alguna manera ratifica el gran prestigi que està adquirint l’orquestra ADDA·Simfònica en ser triada per a col·laborar amb un segell tan rellevant com és Warner Classics”.

Per part seua, el director titular de l’orquestra, Josep Vicent, ha manifestat que “malgrat les dificultats que ens van impedir iniciar abans els enregistraments, per fi hui comencem un treball amb el qual tenim grans expectatives perquè contribuirà a donar a conéixer la qualitat del treball que està aconseguint l’orquestra alacantina”.

El segell Warner Classics disposa un catàleg d’enregistraments que inclou a orquestres reconegudes internacionalment i artistes com Herbert von Karajan, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Maria Callas, Martha Algerich o Damián Martínez. Aquest últim, que comença hui la seua col·laboració amb l’orquestra alacantina, ha participat en el disc Rapsòdia del Sud, triat entre els millors de l’any i guardonat amb el Melòman d’Or. Ha sigut reconegut per la crítica per la seua sensibilitat expressiva i el seu exquisit so com a violoncel·lista. El compositor Salvador Brotons li va escriuré la Sonata per a Cello Sol i el mestre Tomás Marco li ha dedicat la sonata per a cello i piano Sibilas enfront de l’espill. Martínez, guardonat en concursos internacionals a França, Espanya i Portugal, toca un violoncello construït per David Tecchler a Roma (1730) i un Jean Baptiste Vuillaume construït a París en 1863.