L’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant (OJPA) imparteix des del dilluns 4 de maig, i durant tot el mes de maig cinc ‘Xarrades amb grans mestres’ als més de 150 músics d’entre 7 i 24 anys que conformen les dues agrupacions de joves talents musicals. Aquestes classes magistrals sobre les orquestres són una continuació a la formació que durant aquesta situació de confinament els joves músics han estat rebent a les seues cases.

Des que va començar l’estat d’alarma sanitària, la OJPA ha estat desenvolupant l’activitat setmanal que realitzava al llarg de l’any. Els més de 150 músics han connectat a través de les noves teconologías amb els professors i directors de totes dues agrupacions. Vitalii Synchuk, Marina Heredia, Lucía García, Bruno Ruiz i els directors Manuel Ramos i Francisco Maestre han sigut els artífexs de continuar tenint “afinats” als músics de la jove orquestra.

Seguint amb aquesta formació, la OJPA ha programat cinc conferències en les quals grans professionals comptaran als alumnes les seues experiències i vivències en les orquestres i bandes professionals. La programació d’aquestes trobades és la següent:

“Xarrades amb grans mestres”

-4 de maig: ‘LES ORQUESTRES DE JOVES, UN CAMÍ NECESSARI’. Impartida per Alexis Gosálbez, clarinet col·laborador de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i Banda Municipal d’Alacant.

-8 de maig: ‘SECRETS I CONFESSIONS ORQUESTRALS’. Oferida per Anton Gakkel, violoncel solista i director assistent del mestre Gergiev en l’Orquestra del Teatre Mariinski.

-11 de maig: ‘EL SISTEMA: TOCAR I LLUITAR’. A càrrec de Yuram Ruiz, director artístic i titular de les orquestres de Joves de la Svizzera Italiana i Sion.

-14 de maig: ‘L’ORQUESTRA SIMFÒNICA, UNA GRAN EMPRESA’. Impartida per Ramón Torrelledó, director d’orquestra, professor d’història i comunicador.

-20 de maig: ‘MÚSICA SENSE ETIQUETES. DEL CONSERVATORI A BERKLEE’. A càrrec de Cristóbal Vogúmil Abellán de la Rosa, musicòleg, director de cors, pedagog musical i arranjador. Professor en Berklee College of Music i en el Conservatori Superior de Múrcia.