L’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) realitzarà els dies 17 i 18 de setembre l’audició dels nous candidats a integrar aquesta formació musical. Formar part de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, convergeix amb la línia estratègica de la UA de dotar als seus estudiants d’una formació integral i complementària, a més de contribuir al seu desenvolupament creatiu i de participació en la cultura que promou la institució.

Gairebé un centenar d’aspirants de diferents especialitats han estat convocats a les proves d’accés. Els primers a fer-ho seran els intèrprets d’instruments d’entenimentada -violins, violes i violoncels-, als quals seguiran els de vent. La percussió tanca aquestes audicions.

Les proves seran realitzades en el Paranimf de la UA, on cadascun dels aspirants haurà de demostrar la seua capacitat per formar part de l’orquestra davant un tribunal presidit pel director artístic de la formació, Tobías Gossmann.

Les proves d’accés, que van ser convocades el passat mes de juliol , han tingut gran resposta en participació, i estan dirigides a membres de la comunitat universitària, estudiants de qualsevol dels conservatoris de música de la província d’Alacant, músics d’escoles i societats musicals de les poblacions amb seu universitària o tenir experiència en l’instrument al perfeccionament del qual s’aspira.