El concert, titulat Veus de Primavera, és una picada d’ullet al renaixement de la vida després de la pandèmia i l’orquestra eldense el repetirà un dia després a l’Auditori de la Diputació d’Alacant.

L’Orquestra Simfònica del Teatre Castelar torna aquest dissabte a l’escenari del coliseu eldense, després de dos anys d’absència per la pandèmia. El regidor de Cultura, Amado Navalón, i el president de l’Orquestra Simfònica del teatre Castelar, Rafa Rico, van presentar el concert ‘Veus de Primavera’ amb el qual l’Orquestra Simfònica es retrobarà amb el públic.

Amado Navalón ha afirmat que volem posar en valor la gran orquestra simfònica que tenim a la nostra ciutat, composta per músics professionals que es dediquen exclusivament a la música i això es nota quan assisteixes als seus concerts. Tot això, a més, de la mà d’una gran director, de reconegut prestigi, com Octavio J. Peidró. Quan puja a l’escenari veiem com es buida i com ens fa vibrar a tots.

Per part seua, Rafa Ricó ha donat les gràcies pel suport que l’Ajuntament d’Elda, a través d’Estimat Navalón i de Rosa Vidal, dona a l’Orquestra. El concert del dissabte està carregat de simbolisme per a nosaltres i el titulem Veus de Primavera perquè representa el renaixement de la vida, i aquests dos anys han sigut molt complexos, encara que la música ha estat acompanyant-nos dia a dia.

El director de la Simfònica del Castelar ha indicat que tornarem a l’escenari del Teatre Castelar dos anys i quatre mesos després. L’Orquestra no ha estat inactiva durant tot aquest temps perquè hem tocat als carrers, en les places, als pobles, però dels quatre concerts de la temporada simfònica que iniciem al setembre, aquest és el primer amb el qual tornarem al Teatre Castelar.

Rico ha explicat que el programa que interpretarem inclou la Primera Simfonia de Beethoven, que té 220 anys d’antiguitat però que és fresca i viva com la primavera. És important afrontar aquest repertori perquè les orquestres que les interpreten tenen un treball darrere que li permet oferir un producte de la màxima qualitat. Abans de la simfonia de Beethoven interpretarem una peça d’un compositor valencià molt reconegut, Bernardo Adam, que té una gran vinculació amb Elda perquè en els anys huitanta va compondre la música del cinqué festival de música festera.

El concert donarà principi a les 20.00 hores i el preu de les entrades, disponibles en www.servientradas.com i en les taquilles del teatre, és de 5 euros.