L’Aula de Cultura d’Alacant de la Fundació Caja Mediterráneo rep aquest dissabte, 20 de juliol, a partir de les 20.30 hores, a l’Orquestra Simfònica Stradivari, que sota la direcció de Virgil Popa oferirà un concert en el qual interpretaran obres de Mozart, Enescu i Ravel.

Com destaca el propi Virgil Popa, “l’excel·lència comença sens dubte per la professionalitat, sensibilitat i el compromís de l’orquestra: L’Orquestra Simfònica Stradivari és una de les orquestres més innovadores i compromeses sorgida a Centreeuropa en els últims anys”.

Les entrades per al concert es poden adquirir per 18 euros en la taquilla de l’Aula de Cultura d’Alacant el dissabte 20 de juliol de 18 a 20.30 hores.

El repertori triat per a aquesta ocasió serà l’Obertura de l’òpera Les noces de Fígaro de Mozart, el Concert núm. 5 per a violí i orquestra de Mozart i, per a la segona part, interpretaran el Bolero de Ravel i la Rapsòdia romanesa núm. 1 Op. 11 de George Enescu. El violí solista és el zamorà Pablo Rapado, professor de l’Orquestra Simfònica de Qatar.

Més de huitanta músics, tots ells amb un alt nivell de formació i compromís, formen part de l’Orquestra Simfònica Stradivari. Molts d’aquests intèrprets compten amb una intensa experiència orquestral en altres grans orquestres com l’Orquestra del Teatre Real o l’Orquestra de la Comunitat de Madrid.

Al llarg de la seua trajectòria, aquesta excel·lent orquestra ha interpretat tant un ampli repertori clàssic com contemporani mostrant així el seu suport a la música universal i collint èxits per tot el territori espanyol.

Director

Virgil Popa és un director d’orquestra espanyol d’origen romanés i fundador de l’Orquestra Internacional de Madrid en 2005. Nascut a Roma/Romania en el si d’una família de músics aficionats, va rebre del seu germà major les seues primeres nocions musicals. Als catorze anys va començar a estudiar el contrabaix en l’Institut d’Arts “Stefan Luchian” de Botosani. En aquest important centre va rebre lliçons, entre altres, del prestigiós pedagog Gigel Sobachi. En 1993 va guanyar el Primer Premi en contrabaix en el Concurs Nacional d’Interpretació Musical de Timisoara, Romania. Va continuar els seus estudis en la Universitat d’Arts “George Enescu” de Iasi i l’any 1999 es va llicenciar en Música en l’especialitat en Contrabaix.

Popa es va iniciar en la direcció sota la tutela de destacats professors alemanys, com Klaus Trumpf i Wolfgang Güttler. També va realitzar cursos internacionals d’orquestra en Bayreuth, en el Jungend-*Festspeiltreffen, i a Suïssa, en “Jeunesses Musicals” de Sornetan.

Durant els seus estudis universitaris va col·laborar amb la Filharmònica “Moldova” de Iasi i va ser component de l’Orquestra d’Opera Nacional de Iasi. En 1999 es va incorporar a la Filharmònica Mar Negro i després al Teatre d’Òpera de Constanta. Va ser component de la Jeunesses Musicals World Orchestra a Berlín sota la batuta del mestre Yakov Kreizberg actuant al costat de músics de més de cinquanta països tant en el Musikverein de Viena com a la sala de la Berliner Philharmoniker.

Des de l’any 2001 resideix a Espanya i va ser col·laborador permanent de l’Orquestra Simfònica de Madri, titular del Teatre Real, i de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau dels Arts, realitzant concerts sota la direcció de prestigiosos mestres com Zubin Mehta, Roberto Abbado, Jesús López Cobos o Omer Meir Wellber, i al costat de grans solistes com Plácido Domingo, Angela Gheorghiu o Roberto Alagna.