La regidora de Cultura, Rosa Vidal, acompanyada del president de l’Orquestra Simfònica Teatre Castelar (OSTC), Rafael Rico, i del director artístic i titular d’aquesta, Octavio J. Peidró, ha donat a conéixer la temporada de la OSTC. L’edil ha destacat que “després d’un llarg i ardu camí, estem en condicions d’anunciar que ja tenim temporada simfònica.”

Vidal ha avançat que “seran cinc concerts, a celebrar entre 2021 i 2022, amb diferents temàtiques i tractant d’acostar la música de qualitat a tots els públics. És una aposta per la música i, en general, per la cultura per part del govern local”.

Per part seua, Rafael Rico ha destacat “que aquesta temporada és la cristal·lització d’un treball que compleix 14 anys. Comencem digna i humilment, fent un pas avant, i durant aquests anys hem actuat en tots els teatres importants de la província d’Alacant i fora d’ella. Estem sempre pensant que una ciutat com Elda necessita fer un xicotet salt de qualitat per a poder oferir a tota la comarca una música diferent, important que, d’alguna manera, hem estat esperant des de fa anys”.

Rico ha indicat que “des de l’any 2015 hem rebut un suport important per part de l’Ajuntament, però és ara quan tot cristal·litza d’una manera palpable i continuada, amb unes dates fixes, gràcies al treball i suport de la Regidoria de Cultura”.

Per part seua, Octavio J. Peidró ha afirmat que “desitgem que aquesta primera temporada tinga continuïtat i hi haja una segona, una tercera… Les ciutats importants de la província d’Alacant tenen una orquestra de les nostres característiques, però amb una temporada estable. Ara, per fi, la nostra ciutat també la tindrà”.

El director artístic de l’Orquestra Simfònica Teatre Castelar ha afirmat que “hem tractat, amb els recursos que tenim, de comptar amb una temporada modesta, però molt bonica, del gust tant del públic melòman com del que no ho és. És un repertori simfònic, però en el qual caben tots els gèneres”.

La temporada començarà divendres que ve, 10 de setembre a les 22.00 hores, amb un concert a l’auditori de la Plaça Castelar que, sota el títol ‘Clàssics Populars 2.0’, oferirà les obres més populars de la història de la música clàssica en el qual, a més, s’explicarà el rerefons històric de l’autor i de l’època.

Continuarà el 6 de novembre, a les 20.00 hores a l’Auditori ADOC, amb el concert ‘Pàgines de Tardor’ que reuneix diferents peces de Mozart i amb l’actuació al piano del Jesús M. Gómez. El 4 de gener, a les 20.00 hores en el Teatre Castelar i dins del marc de les festes de Nadal, s’oferirà un tribut a John Williams amb la interpretació de les seues bandes sonores més importants, i el 12 de març, a les 20.00 hores, s’oferirà, sota el títol ‘Veus de Primavera’, l’estrena d’un concert per a violí i orquestra, obra de Bernardo Adam Ferrero, interpretat pel seu fill Rubén Adam.