Amb aquesta proposta teatral, delicada i cuidada, el Teatre Chapí obri la que ja és la seua 5a edició del cicle “Destapa moments íntims”. Un viatge per la història del poeta Miguel Hernández, que la seua vídua, Josefina Manresa, interpretada per l’actriu Rosario Pardo, va desgranant per al públic en una funció que és molt més que un monòleg. La cita és el divendres 4 d’octubre en el Cinema Chapí i compta amb la col·laboració de la Seu Universitària.

La nostra protagonista, Josefina Manresa és una dona senzilla, un personatge quotidià i recognoscible, despullat de vanitat però sobretot de rancor. Aquesta costurera, està a punt d’acabar el seu últim encàrrec: un vestit blau de mar. La persona que ho va encarregar presència els últims retocs, i entre puntada i puntada Josefina desgrana els seus records de poesia, d’amor i de guerra, dies de felicitat i sofriment. Perquè ella és la vídua de Miguel Hernández el poeta.

Els dies de la neu, que es va estrenar en 2017 amb motiu del 75 aniversari de la mort del poeta, és un bellíssim text escrit per Alberto Conejero, un dels dramaturgs més destacats de l’escena actual, autor ens altres de textos com “La pedra fosca”. Sota la direcció de Chema del Vaixell, trobem a una actriu de llarga trajectòria, Rosario Pardo, interpretant potser el paper de la seua vida, perquè en la plenitud de la seua carrera, ha erigit amb aquest treball escènic, un monument a totes les vídues d’una guerra infame, a totes les mares, a totes les àvies.

La funció, a més de l’aplaudiment del públic en cadascuna de les seues representacions, ha obtingut 3 candidatures en els Premis Max, a la Millor actriu, Millor autor i Espectacle revelació; a més de 2 nominacions als Premis Lorca en les categories Direcció i Espectacle de Teatre i 2 guardons als Premis Lorca 2019 en les categories d’Intèrpret Femenina i Autoria Teatral.

 

LOS DÍAS DE LA NIEVE de Alberto Conejero

Direcció: Chema del Vaixell

Intèrpret: ROSARIO MARRÓ

Divendres 4 d’octubre 2019. 21’00 hores.

Representació realitzada amb la col·laboració de la Seu Universitària.

Preu únic 12 euros. Inclosa degustació de vi del Celler LES VIRTUTS de Villena.

Aforament reduït. Accés per Cinema Chapí.

 

Més informació: www.claraperezdistribucion.com/obra/los-dias-de-la-nieve/