El Museu de la Universitat d’Alacant llança la nova programació de Diumenges al MUA que aquest quadrimestre recupera el format presencial. La programació comença diumenge que ve, 24 d’octubre, i inclou quatre tallers i activitats per a tota la família fins al 12 de desembre.

«BIT BIP BLIP», impartit per Carlos Izquierdo, músic i docent, obri el programa aquest diumenge, un concert didàctic que ofereix un recorregut a través de la història de la música electrònica, un camí ple de troballes tecnològiques, per a tots els públics. (Taller complet)

El diumenge 7 de novembre, el taller estarà dedicat a «El paper de la natura vegetal» amb les artistes Miriam Martínez Guirao i Ana Pastor. Es tracta d’un taller d’elaboració de paper reciclat amb pasta de paper i llavors a partir de l’obra de Miriam Martínez Guirao, present en l’exposició de Residències Plus 2021. El taller aprofundirà en la noció del paper, el seu ús i origen, així com en les llavors, en quin moment i de quina manera s’arrepleguen. (A partir de 5 anys)

La cita següent, el diumenge 28 de novembre, portarà «Fent fotos amb una caixa de sabates! Fotografia estenopeica», a càrrec de la fotògrafa Sol Spinelli. Aquest taller presenta el món màgic de les cambres obscures, els principis de la fotografia, el recorregut que fa la llum i com es fixa una imatge. Els alumnes construiran la seua pròpia càmera de fotos amb una caixa de cartó, la carregaran amb paper fotogràfic i prendran una fotografia que després revelaran en una cambra obscura. (A partir de 8 anys)

L’última sessió d’aquest primer quadrimestre del curs, el 12 de desembre, estarà dedicada a «Corpografies. Un cos, moltes pells», impartit per Elio Rodríguez, artista i dissenyador. Aquesta proposta, lligada a l’exposició «Corpografies», és una invitació a mirar de manera diferent el cos humà. L’activitat proposa un acostament a les peces de la mostra a través d’exercicis d’observació i creació. El taller pròpiament dit proposa l’ús de la fotografia, el collage o la llum per a crear obres a partir dels propis cossos. (A partir de 5 anys)

Diumenges al MUA compleix cinc anys, en què hi han participat més de mil persones en les vora cinquanta sessions de disciplines diverses: música, teatre, arqueologia, pintura, arquitectura, grafit. Les activitats estan dirigides per artistes, divulgadors i educadors culturals que acosten l’art i la creació des de perspectives diverses i noves, connectant amb temàtiques actuals com el medi ambient, la identitat, la igualtat de gènere, els drets humans o la història de l’art.