Els premis TAULES de teatre amateur, uneixen festa i reconeixements en El Pinós

Els premis TAULES de teatre amateur, uneixen festa i reconeixements en El Pinós

200 actors i actrius participen en el Pinós en un cap de setmana dedicat al teatre amateur de la Comunitat Valenciana. Visites turístiques, tastos, desfilada, la gala de lliurament dels Premis Taules i la XXII Assemblea de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana han sigut les activitats que s’han dut a terme.
Amb la col·laboració de l’Ajuntament del Pinós i el grup de teatre local Taules Teatre, la Federació Valenciana de Teatre Amateur ha organitzat un cap de setmana en el qual el teatre ha sigut el protagonista. Una cita anual itinerant des de fa 30 anys que recorre els municipis de la Comunitat per a celebrar la “Festes del Teatre”.
La Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana compta actualment amb 106 grups federats i és la segona comunitat per darrere de Catalunya amb major nombre d’agrupacions federades.
Els Premis Taules 2018 són un reconeixement que la Federació des de fa 20 anys realitza a entitats i persones pel seu esforç i labor de suport al teatre amateur. Enguany els premiats han sigut:
• Sonia Almarcha: Premie Taules a l’actriu amb orígens en el teatre amateur que ha desenvolupat la seua activitat professional de manera rellevant, (premi proposat per Taules Teatre). Almarcha va començar la seua carrera professional amb el grup TaulesTeatre.
• Ajuntament de Benetússer: Premie Taules a l’entitat Pública que ha destacat pel seu suport al teatre amateur.
• Ángel Casado: Premie Taules a la persona que ha desenvolupa la seua responsabilitat en la gestió pública defensant el teatre amateur, (premi proposat per Taules Teatre).
• Grup de teatre Cinétika de Mutxamel: Premis Taules al grup federat que més ha destacat en la seua trajectòria dins del teatre amateur, per la labor que desenvolupen tant en muntatges de teatre com en activitats de formació, socials i audiovisuals.
Els premis han sigut entregats pel president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Manuel Vivó; qui ha destacat la important labor que desenvolupen els grups de teatre amateur en la cultura valenciana i també ha aprofitat per a reivindicar que li les sales més importants de la localitat acullen obres d’aquests grup, així com que aposten per festivals que promoguen el teatre amateur Ximo Ruiz, president de Taules Teatre; Abel Guarinós, director de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, que ha signat que la Generalitat mediarà perquè els grups de teatre amateur puguen actuar en grans sales d’Alacant, València i Castelló i Lázaro Azorín, alcalde del Pinós, que ha tancat la gala felicitant la Federació i a tots els premiats, amb un esment especial a la pinosera Sonia Almarcha, de qui ha destacat l’afecte que el poble del Pinós assega feia ella, així com al grup Taules Teatre per la seua labor cultural en el municipi i a la resta de grups que fan que la ciutadania cresca culturalment.
40 ANYS DE TAULES TEATRE
En el marc de la gala, presentada per una de les actrius més emblemàtiques de l’agrupació, Belén Jara, s’ha celebrat el 40 aniversari del grup Taules Teatre. Actors i actrius de la companyia han posat en escena un muntatge en clau còmica compost per escenes d’algunes de les obres que han representat al llarg de les quatre dècades de la seua marxa. “Els Cacics”, “La Venjança de la Petra”, “La Puta Enamorada”, “Jo em baix en la pròxima i vosté?”, “La Venjança de Pop Mendo” i “L’Eunuc”, han sigut les obres que han sigut introduïdes a través de les presentacions de l’actriu Julia Esquembre que ha portat a la memòria de tots el mític concurs “Un, Dos Tres”, que ha sigut el fil conductor de l’obra que ha comptat fins i tot amb concursants del públic.. A més d’aquesta obra, l’obertura de la gala també ha sigut a càrrec de Taules Teatre, més de 40 xiquets han interpretat una de les escenes musicals de l’obra “Oliver Twist”.
Taules Teatre és un dels grups de teatre més veterans de la Comunitat Valenciana, premie Taules 2003 per la seua trajectòria. Amb més d’un centenar de premis i reconeixements i una contínua participació en festivals i gires nacionals, amb més de 1.500 representacions al llarg dels 40 anys de trajectòria i més de 50 muntatges realitzats que els han portat per tota Espanya, l’Índia i Mèxic
En la gala, el públic ha omplit el Teatre Auditori “Emilio Martínez Sáez” del Pinós, on també es trobaven l’edil de Cultura, Silvia Verdú, i l’edil de Cultura de Benetússer, Ricardo Sánchez.
CAP DE SETMANA INTENS PER A POSAR EN VALOR EL TEATRE
Aquest cap de setmana dedicat al teatre ha comptat també amb una recepció oficial aquest matí, de les al voltant de 20 companyies teatrals de la Comunitat Valenciana que han participat en les activitats. Part d’elles han realitzat una visita turística pel municipi que ha comptat amb una visita guiada amb tast a Cellers el Pinós, gentilesa de l’empresa, així com altres llocs d’interés.
A la vesprada i prèviament a la gala, s’ha celebrat una desfilada amb la participació de voltant 100 actors i actrius de les agrupacions teatrals de la Comunitat Valenciana que han passejat pels carrers del municipi representant el món de la televisió, temàtica que ha sigut proposada pel grup amfitrió. La desfilada l’obria la batucada “El Soroll” del Pinós i entre les caracteritzacions s’han vist sèries com Sherlock Holmes, representada pel planter de l’obra “Oliver Twist”, Versió Espanyola, Barri Sèsam, la paella de Joan Monleón, les campanadas, l’anunci de la família Telerín i crítiques a la teleporqueria entre altres programes i anuncis que han representats els grups teatrals amateur.
Demà tindrà lloc la XXII Assemblea de la Federació de Teatre Amateur en la qual a més de l’ordre del dia, en la sessió es realitzarà balanç i es tractaran projectes futurs.
L’ajuntament del Pinós, en una mostra més del suport a la cultura i en aquest cas concretament al teatre, s’ha encarregat de costejar les despeses de desplaçament des de Jumella al Pinós en autobusos als participants de la gala que s’han allotjat a la ciutat veïna, a més de facilitar les instal·lacions i infraestructura necessàries per a la celebració de l’Assemblea.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X