L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha destacat l’oportunitat que representa per a la ciutat ostentar la capitalitat gastronòmica del Mediterrani en 2019, que atorga l’Acadèmia de Gastronomia i Dieta Mediterrània, que presideix Rafael Anson, amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant. Barcala ha ressaltat que «en FITUR es parlarà molt d’Alacant i de la gastronomia alacantina, dels restaurants i dels bons cuiners que gaudim, dels arrossos alacantins, de la marca Alacant, ciutat de l’arròs amb els nostres més de cent maneres diferents de preparar-los».

«Tot això ha fet que l’Acadèmia de Gastronomia i Dieta Mediterrània haja posat la seua seu permanent a la nostra ciutat i atorgat el títol a Alacant de Capital Gastronòmica del Mediterrani en 2019. Un reconeixement que Alacant acull amb summe gust i que ja està exercint des del minut un com es pot veure amb totes les propostes que hui portem fins a Fitur l’Ajuntament i la Diputació al costat de l’Associació de Restaurants d’Alacant i l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant amb els millors xefs al capdavant» ha afegit.

Luis Barcala ha manifestat «l’oportunitat que a més representa per a estrényer els llaços culturals amb altres ciutats i països del Mediterrani, així com per a fomentar la dieta mediterrània amb productes com l’oli d’oliva, les ametles, l’oli, les fruites i verdures, el peix, entre altres».

I ha animat l’alcalde a tots a «visitar Alacant a provar un bon arròs, un bon calder tabarquino, un bon gaspatxo de nero, a gaudir de la nostra ciutat, dels nostres museus, de les nostres platges, del nostre clima».

Luis Barcala ha anunciat que «tindrem molts moments importants per a gaudir de la nostra gastronomia i els nostres xefs com puga ser l’I Certamen Internacional Alacant Ciutat de l’Arròs, que presentarem en uns moments» i per tot això ha animat a tots els presents i als quals estan interessats a visitar la ciutat «a practicar el que diu el nostre eslògan promocional, a Soléate tot l’any a Alacant i a gaudir de la nostra magnífica cuina alacantina i dels nostres productes mediterranis perquè això és un delit per als sentits i, la qual cosa és més important, és sinònim de salut i d’una vida llarga».