Continua el cicle Gastronomia, Vi i Cinema a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) amb una nova sessió que tindrà com a protagonista Luis Ivars, compositor i vicepresident de l’Aliança Europea de Compositors de Cinema, qui oferirà la xarrada «Música para imagen y paladar», hui dimecres 12 de febrer a les 19 hores.

Coordinat per Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángeles Ruiz García, el cicle està organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Gasterra-Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia i Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.

Luis Ivars

Si alguna cosa defineix Luis Ivars com a compositor, és el seu eclecticisme. Des dels seus inicis en la música clàssica, les seues experiències musicals han passat per estils com el pop, rock, jazz, funky, electrònica o ètnica, en grups com Mediterráneo, Danza Invisible, Slac Jazz o Boogie Children R&B, abans de dedicar-se definitivament a la música de cinema. Tabarka va ser el seu primer llargmetratge, al qual van seguir Tiempos de Azúcar, Sagitario, La Dama Boba, Tarancón el Quinto Mandamiento, 22 Ángeles Capitán Trueno, entre altres projectes. Ha treballat amb directors com Juan Luis Iborra, Miguel Bardem, Vicente Molina Foix, Antonio Hernández, Manuel Iborra, Domingo Rodes o Amer Alwan, i ha sigut nominat tres vegades als premis Goya (l’última l’any 2017 per la cançó «Descubriendo India»).

La seua immersió en les músiques de l’antiguitat ha donat paisatges sonors a museus arqueològics com el Marq (millor museu europeu de 2004) Valltorta (Castelló) Beneficència (València) i molts altres de temàtica més contemporània com Muvim o Mubag. Defensor determinat de la importància social de l’associacionisme dels creadors és president honorífic de Musimagen, l’Associació Espanyola de Compositors per a Audiovisual i ha exercit la presidència de FFACE (Federation of Film & Audiovisual Composers of Europe) i és un dels seus creadors. És membre de la directiva d’ECSA (European Composers & Songwriters Alliance) i pertany a la junta directiva de l’Acadèmia de Cinema.