Luis Larrodera va tindre clares les seues vocacions des de molt jove. Mentre altres xiquets somiaven amb ser mèdics, advocats o futbolistes, Luis sabia que el seu món girava entorn de la comunicació i la interpretació. Va començar la seua carrera com a locutor de ràdio amb tan sols 15 anys d’edat. Presentador, monologuista, actor, director, escriptor… porta més de 30 anys de trajectòria i segueix amb la mateixa il·lusió del primer dia. Enguany s’estrena com a director del 31 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi.

Pregunta: Luis, enguany assumeixes la direcció del Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi, un certamen que coneixes bé, ja que has presentat la gala de clausura en més d’una ocasió. Com afrontes aquesta nova etapa al capdavant del Festival? Estàs il·lusionat amb aquesta nova responsabilitat?

Resposta: Ho faig amb molta il·lusió i amb moltes ganes de viure el Festival des de dins. És un Festival al qual li tinc un afecte especial, ja que tinc molts i molt bons records de totes les edicions en les quals he vingut. Estic molt agraït per l’oportunitat de poder formar part de l’equip que li dóna vida.

P: Què té d’especial el Festival de Cinema de l’Alfàs?

R: La gent, per descomptat. Ací el públic gaudeix amb el cinema i és afectuós i amable amb el visitant; i l’equip humà que treballa, abans i durant el Festival. Entre tots aconsegueixen un ambient familiar, que unit a tot el que L’Alfàs ofereix (sol, platja, l’ambient tranquil, el bon menjar…) fan que tot el que ho visita una vegada, estiga desitjant tornar.

P: Parlem d’un festival consolidat, que s’ha convertit, a més, en una important eina de promoció turística. Quines expectatives us heu marcat des de l’equip per a aquesta trenta-unena edició?

R: Des del principi hem tingut clar que, com en les edicions anteriors, havíem de cuidar la qualitat dels llargmetratges, així com la de la selecció oficial dels curtmetratges a concurs. Crec que hem aconseguit una programació variada i de molt, molt de nivell. A més, volíem que el Festival tinguera molta presència fora de la pròpia sala, i en aqueix sentit hem treballat, amb propostes que van des d’espectacles d’humor, a la màgia o al ball. Espere que tot li resulte atractiu a la gent i ens acompanyen.

P: Aquest és un dels Festivals de Curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva. Recentment t’has estrenat com a director amb ‘Pare’, un curt en el qual també signes el guió. Què ha de tindre un curtmetratge per a enganxar a públic i crítica?

R: Huy… si ho sabera, rodaria un altre curtmetratge demà mateix (riures). L’originalitat de la història i/o el com es compta, són el que ha de cuidar-se. Pot semblar una obvietat, però em referisc al fet que a mi, com a espectador, m’agraden els curts que van més enllà d’una estètica brutal, però que estan buits de contingut, o els que acabes de veure’ls i en realitat t’han contat un acudit, o han abusat del drama, sense cap recorregut. Moltes vegades l’èxit està en el més simple.

P: Enguany heu rebut 945 curts a concurs. Creus que una de les fortaleses del Festival de Cinema de l’Alfàs és precisament la seua aposta per posar en valor el curtmetratge espanyol?

R: Per descomptat. Els cortometrajistas en particular, i la gent de cinema del nostre país, en general, saben que a L’Alfàs s’aposta decididament pel nostre. Durant tots aquests anys ha sigut una dels seus senyals d’identitat, i hem d’estar molt orgullosos que siga així.

P: Presentador, monologuista, actor, director, escriptor… Són més de 30 anys de trajectòria en el món de la comunicació i la interpretació. Has fet quasi de tot. Segueixes amb la mateixa il·lusió?

R: En aquest món, el dia que falta la il·lusió, és hora de canviar de treball. En el meu treball la passió i la il·lusió són necessàries per a poder tirar avant. De fet, no solament seguisc amb la mateixa il·lusió, et diria que tinc fins i tot més.

P: T’inicies en el món de la comunicació i la interpretació ben jove, amb 15 anys en la ràdio. Vas tindre sempre clara la teua vocació?

R: Fins on arriben els meus records, sens dubte. I pel que em diuen a casa, quan era molt xicotet, sembla ser que ja em cridava això d’actuar i contar històries.

P: Què ha de tindre un projecte perquè et llances a la piscina, com ara amb la direcció del Festival de Cinema de l’Alfàs?

R: Tot va sorgir per casualitat, però quan m’ho van proposar, de seguida vaig saber que havia de dir que sí. Fa uns anys vaig estar a punt de dirigir un altre Festival, però al final no va poder ser. En aquesta ocasió, es donaven tots els condicionants: coneixia el Festival, m’identifique amb la seua filosofia, L’Alfàs m’encanta… com anava a negar-me?

P: Sabem que encara no ens pots revelar res sobre la gala inaugural o els premiats d’enguany però… hi haurà cares conegudes en aquesta trenta-unena edició? Serà una gala de continuïtat o, per contra, planteges una cosa diferent?

R: Encara no em deixen dir molt, però sí que et diré que tindrem uns presentadors de luxe per a les Gales Inaugural i de Clausura, a més d’uns Fars de Plata que ens fan molt felices. I sí, hi haurà cares conegudes… però, de moment, fins ací puc llegir.