Les regidories d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi i l’Asociación Huellas Borradas de Mujer presenten, al costat de l’editorial Aguaclara Llibres, el conte ‘Lula, la ballena con pecas’, escrit per Esperanza Durán i il·lustrat per Montserrat Gisbert. Un llibre que parla de l’acceptació de les diferències i que llança un missatge contra el bullying o assetjament escolar.

Així ho ha destacat l’escriptora, Esperanza Durán, que s’estrena amb aquest conte en el món de la literatura. “És una història que va dirigida a un públic familiar, però que també serveix per als adults, perquè deixen de costat els prejudicis i aprenguen a voler-se per dins i per fora”, ha declarat.

‘Lula, la balena amb pigues’ sorgeix de tants contes compartits amb els seus fills. De fet, els seus xicotets són els que proposen que la protagonista siga una balena amb pigues. A partir d’ací, Esperanza dóna regna solta a la seua imaginació i crea aquest preciós conte sobre una balena a la qual no accepten perquè és diferent a les altres. Lula pateix el rebuig dels seus semblants, sent el pes de la soledat i decideix passar a l’acció.

“És un conte que parla de l’acceptació de la diferència i que llança un missatge contra el bullying, perquè ningú ens ha de ridiculitzar, humiliar o desplaçar pel simple fet de ser diferents”, ha explicat Durán.

El llibre compta amb les precioses il·lustracions de Montserrat Gisbert. Esperanza i Montse es coneixen arran d’una exposició en la Fundació Frax i d’ací sorgeix una col·laboració que ha donat com a fruit aquest conte, la publicació del qual ha sigut possible gràcies a les regidories d’Educació i Joventut de l’Alfàs, l’Asociación Huellas Borradas de Mujer i l’editorial Aguaclara Llibres.

El conte es va presentar ahir en el Centre L’Alfàs + Social i va comptar amb la participació de les dues autores, Esperanza Durán i Montserrat Gisbert, la regidora d’Educació i Joventut de l’Alfàs, Isabel Muñoz, i la nova presidenta de Petjades Esborrades de Dona, Raquel Guerrer.