El Teatre Chapí continua la seua activitat escènica en aquest mes de gener i presenta la nova proposta de la companyia MAYUMANÁ, formació internacional de gran èxit i dilatada trajectòria, que portarà fins a Villena el seu espectacle CURRENTS. La cita serà dissabte 15 de gener a les 18’00 i 20’30 h.
MAYUMANÁ és des de la seua creació en 1996, un dels grups de percussió, ritme i dansa més importants del món, els espectacles del qual han sigut aplaudits en un total de 50 països per més de 15 milions d’espectadors. Per al seu últim espectacle, “CURRENTS” s’han inspirat en la “Batalla dels corrents” de finals del segle XIX, una disputa històrica entre els dos empresaris i inventors, Thomas Alva Edison (creador del corrent continu) i Nikola Tesla (pare del corrent altern que s’utilitza fins hui). Com el seu propi títol indica, CURRENTS conté una gran càrrega d’energia sobre l’escenari i entre els membres que formen la companyia que dirigeix l’israelià Boaz Berman.
La companyia Mayumaná compta amb un elenc internacional que gaudeix de gran reconeixement, atés que combina la dansa, la percussió, els efectes electrònics i la il·luminació de l’escenari d’una forma única en el món. En aquest espectacle sonaran instruments musicals creats en exclusiva per a aquesta proposta. Des de la seua estrena a Jerusalem, CURRENTS ha recorregut Gran Bretanya, l’Argentina, Mèxic, l’Uruguai, Xile, Suïssa, la Xina i els Estats Units. Estem davant el sisé muntatge de la companyia, un grup que forma especialment als seus integrants en dansa i percussió corporal. Els qui ballen, allí aprenen a tocar i els que saben música, aprenen a ballar, amb el propòsit de fer real i palpable el lema que defineix el seu estil propi: “Visualitzar la música”.

Els mitjans han dit:
“Mayumaná és una lliçó d’amor i passió per la vitalitat, per l’expressió de llibertat d’acord amb uns codis molt precisos, i dins d’una estètica que va des del hight-tech al danse furiós”. Roger Salas-El País.
“Mayumaná és un còctel explosiu de ritme, ball, llums, música i humor”. Europa Press.

CURRENTS by MAYUMANÁ
Direcció: Boaz Berman
Dissabte 15 gener 2022. 18’00 i 20’30 h
TEATRE CHAPÍ DE VILLENA.Entrades des de 18 euros.

https://www.youtube.com/watch?v=WgMfYb8OAqY