El diumenge van finalitzar les festes patronals de Finestrat amb una jornada dedicada als més xicotets i als més majors. D’una banda, el matí va estar amenitzat per un parc infantil i aquàtic on el públic familiar va gaudir d’aquesta proposta lúdica celebrada en la Plaça de la Va unir Europea. A continuació, la Sala Jove va acollir el tradicional homenatge que es rendeix als pensionistes i jubilats de Finestrat amb el “Dinar dels Majors”. Prop de 200 veïns de la localitat van assistir a aquest menjar, organitzada des de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració amb la Comissió “Festers 2018”. Al final del menjar i com és costum l’alcalde, Juan Francisco Pérez i la regidora de Benestar Social, María Llorca, van convidar als veïns més longeus a tallar el pastís. En aquesta ocasió aqueix moment va ser compartit per Josefina Llorca Sebastia i Francisco González.

Ja a la vesprada, el programa d’actes va continuar amb una nova iniciativa com va ser el concurs “El Gran Prix” amb divertides proves en les quals van competir un total de 6 barraques: El pi, Socarrats, Minis, Xupó, Tarugos i Xoxoloco Tòfols. Aquesta última va resultar guanyadora de la competició després de superar diversos reptes.

L’acte litúrgic que va posar el fermall final a aquesta programació va ser la solemne processó en honor als patrons, Sant Bartolomé i el Sant Crist del Remei, i la pujada del Crist a la seua Ermita, as Castell. Després d’aquest acte religiós en el qual va participar el Centre Musical Puig Campana, es va disparar l’última mascletà i els festers van celebrar la fi de festa en la Plaça del Poble amb la orqueta “Mite”.

La regidora de Festes, Amelia Mayor, va fer un balanç molt positiu d’aquestes festes “perquè hi ha hagut una gran participació. Hem gaudit molt amb tots els actes que ha organitzat la Comi i de les novetats com el concurs El Gran Prix o el cercaviles amb la banda de cornetes i tambors “Tómbola”. Per descomptat, és fonamental mantenir les tradicions més nostres com la Baixada del Crist, l’ofrena floral, l’arreplegada de barraques o la desfilada de l’humor, així com l’impuls als actes pirotècnics com la cordà o el correfocs en el qual va participar moltíssima gent de Finestrat i comarca”. Finalment, la regidora va voler agrair la col·laboració de tots els departaments implicats “des de Festes, Contractació, Serveis Tècnics; a la Associació Cultural Cordà de Finestrat, Policia Local, Bombers del parc de Benidorm i DYA Elx… Tots han realitzat una magnífica labor i han fet possible que aquestes festes transcórreguen amb normalitat i sense incidències”. Per descomptat, l’edil va tenir unes paraules per a la Comissió “Festers 2018” “perquè han fet un gran esforç, li han dedicat moltíssim temps i aqueix treball ha donat els seus fruits doncs tots els veïns hem gaudit al màxim de les nostres festes patronals” i per a les barraques “perquè la seua participació, tant en aquestes dates com al llarg de tot l’any, és fonamental per a mantenir vives nostres festes”.