Mahou San Miguel, companyia cervesera familiar 100% espanyola, líder del sector al nostre país, ha posat en marxa un pla global de suport a l’Hostaleria que té com a objectiu ajudar a la recuperació dels negocis dels seus clients de tota la geografia nacional una vegada finalitze la situació de tancament a la qual ha obligat la crisi actual. En el marc d’aquest Pla, a més de la reposició dels barrils i els tancs que han quedat oberts i instal·lats sense acabar durant el confinament, la companyia els donarà suport amb el lliurament addicional de cervesa de les seues marques Mahou, San Miguel i Alhambra i de la seua aigua mineral natural Solán de Cabres, en formats retornables. Aquesta aportació extraordinària de producte suposarà per als hostalers una facturació estimada de més 75 milions d’euros.

Amb aquesta iniciativa, Mahou San Miguel vol contribuir a pal·liar l’impacte econòmic que les mesures per a frenar la pandèmia han causat en bars i restaurants, proporcionant-los mercaderia perquè puguen iniciar la seua activitat amb menors costos. Així, de manera general, entregarà als seus clients dos barrils de cervesa per cada aixeta i l’equivalent al consum mig aproximat de tota una setmana en botelles retornables tant de cervesa com d’aigua mineral natural.

El Canal d’Hostaleria representa la majoria de les vendes de cervesa a Espanya, per la qual cosa el tancament de bars i restaurants també té un impacte molt sever en el sector cerveser, molt lligat a la trobada social. A pesar que el negoci de Mahou San Miguel s’està ressentint considerablement amb aquesta situació, la cervesera ha decidit reenfocar els seus recursos a aquest pla de suport global a l’Hostaleria, reconduint a aquest efecte importants inversions i accions que tenia previstes enguany per a altres projectes.

“El nostre compromís amb l’Hostaleria és històric i de llarg termini i, davant una crisi d’aquestes característiques, els donarem suport, ara més que mai, en tot el que puguem. Aquesta iniciativa suposa per a nosaltres una important inversió, quan també estem patint molt en aquest moment actual, però l’esforç val la pena si podem contribuir a pal·liar en part la complicada situació que aquest sector tan important per a l’economia espanyola i tots els seus professionals, distribuïdors i proveïdors estan vivint actualment”, assegura Peio Arbeloa, Director General de la Unitat de Negoci Espanya de Mahou San Miguel.

La companyia considera que, d’aquesta forma, contribuirà a accelerar la recuperació d’un sector, com és l’Hostaleria, que suposa el 6% del PIB del país. Aquesta iniciativa, la nota tècnica de la qual els clients poden consultar en la plataforma Rentabilibar (www.rentabilibar.es), se suma a altres mesures que ja ha posat en marxa de forma personalitzada amb els seus distribuïdors i els seus clients per a ajudar-los a eixir d’aquesta difícil situació.

Important esforç de les seues marques per a fer costat a l’Hostaleria

Mahou San Miguel i les seues marques icòniques -Mahou, San Miguel, Alhambra i Solán de Cabres- estan bolcades a fer costat a l’Hostaleria, tant en aquest període d’emergència sanitària com en el futur, una vegada es reprenga la normalitat.

De fet, han decidit renunciar a una part rellevant de la seua activitat per a destinar aqueixos recursos a ajudar als establiments hostalers que, com afirma Peio Arbeloa “són l’ànima i els facilitadors de la trobada social, la raó de ser i motor de les nostres marques, i allò per a això existeix la nostra Companyia”.

Fa unes setmanes, Mahou va llançar una campanya en la qual homenatjava els bars i demostrava el compromís de la marca amb aquests, sota el lema “Ara més que mai. Junts per sempre”:

Altres iniciatives per a contribuir a reactivar el sector

La cervesera també ha posat en marxa “Ara Més Que Mai”, una plataforma de finançament col·lectiu per a fer costat als establiments tant durant el seu tancament com quan tornen a obrir les seues portes. Així, gràcies a aquest projecte, els ciutadans que vulguen contribuir a la reactivació de l’Hostaleria podran fer-ho a través de dues modalitats: la compra d’una consumició, canviable quan els bars tornen a l’activitat, o una donació directa al local que trien a través de la web www.ahoramasquenunca.beer.

Així mateix, la cervesera està oferint a tots els hostalers les últimes notícies que afecten el sector, a més de facilitares assessorament legal a través de col·laboradors experts relatiu a l’accés a les diferents mesures públiques d’ajuda implantades pel Govern, formació enfocada a la gestió dels seus negocis i eines per a fer front a la crisi actual a través de Rentabilibar (www.rentabilibar.es/covid-19), canal de relació digital habitual de la companyia amb els seus clients. Per a això, compta amb la col·laboració d’empreses i institucions líders relacionades amb el sector, com a Hostaleria d’Espanya.

Amb la finalitat de reactivar l’Hostaleria quan passe el període de confinament, Mahou San Miguel i les seues marques també estan preparant un pla d’experiències dirigit a generar trànsit als establiments i millorar els seus ingressos, a més de treballar amb les principals associacions sectorials per a promoure majors mesures de suport als seus negocis des de les administracions públiques.

D’altra banda, des de Fundació Mahou San Miguel, s’està desenvolupant un programa especial de suport a l’ocupació per als joves en risc d’exclusió social que formen part del projecte formatiu “Creguem Oportunitats en Hostaleria”, que s’estén també als hostalers per a ajudar-los quan es reinicie la seua activitat habitual.