Maluks, el sorprenent grup de xiques de Benimaclet (València), ha llançat aquest 2021 el seu àlbum debut ‘Som i Vibrem’. El quartet femení proposa 11 temes que inclouen dancehall, dembow, timba llatina o rap amb grans dosis de baixos per a acompanyar en temps de la COVID.
La banda 100% femenina estarà hui divendres en l’Àgora 21, cicle de concerts organitzat per la Regidoria de Cultura de El Campello i presentarà les cançons del seu primer disc. Després de l’èxit de sis singles i clips llançats en les xarxes socials els últims dos anys i ho fa presentant una electrònica del Carib de facturació valenciana i essència combativa, 100% ballable.
El treball compte amb les col·laboracions de la Fumiga, ZeBRASS, Pupil·els, Palau d’Orxata Sound System, Tremenda Gossada, Carles Belda o Chalart58 i ha sigut produït per Puxi a la Sala Stroika de Manresa de la mà de la discogràfica Propaganda pel fet!.
L’àlbum debut de Maluks destaca per la seua inspiració eminentment festiva, però més enllà de la pista de ball les valencianes no desaprofiten l’oportunitat per a dotar a la música d’un missatge necessari que respira una dialèctica entre identitat col·lectiva i autoaprenentatge, apoderament i sororitat quan més falta fa.
L’escena musical urbana valenciana bull últimament amb propostes festives i reivindicatives que triomfen per tot l’Estat. En aquest context tan ric, el quartet del barri valencià de Benimaclet es perfila com un dels projectes musicals en la llengua pròpia a tindre en compte aquest 2021.
Maluks naix el 2019 de la fusió de les arrels mediterrànies amb ritmes del Carib i tropicals, i de la seua posada al dia gràcies a una producció musical purament electrònica i ballable.