La setmana de l’Orgull LGTBI d’Alacant, organitzada del 12 al 19 de juliol, va tindre el seu acte principal amb la manifestació oficial convocada per les associacions LGTBI de la ciutat i província, dissabte passat, 17 de juliol, a les 19’00 h., des de la tradicional Plaza dels Estels fins a l’Esplanada d’Espanya amb una àmplia participació de la ciutadania.

L’objectiu d’aquesta acció consistia a reivindicar al carrer els drets de les persones LGTBI, exigir l’aprovació de les lleis integrals LGTBI i trans adequades i denunciar tots els delictes d’odi i lgtbifóbicos que s’estan patint de manera creixent i constant tal com van comentar els seus organitzadors als mitjans de comunicació a través de José Ramón Samper i Lydia Na.

La manifestació, convocada pel col·lectiu ALICANTE ENTIENDE i ENTENDEMOS LGTBI i recolzada per un gran nombre d’associacions LGTBI de la província d’Alacant, va ser un acte de reivindicació, protesta i de responsabilitat, ja que donada la situació pandèmica per la COVID, es van extremar al màxim les normes de seguretat i es va sol·licitar a totes les persones assistents que garantisquen les normes bàsiques de prevenció (distància de seguretat, ús de màscara, etc…).

La lectura del manifest va tindre lloc en l’escenari del Moll 12 com a bestreta a la vetlada cultural que va tindre la participació de les artistes LA PROHIBIDA, KIKA LORACE i l’espectacle de dansa Transformar-te Xou.

L’Orgull LGTBI és dels moviments i col·lectius LGTBI alacantins, que enguany han demostrat la seua unitat i pluralitat, al marge de les lluites polítiques i instrumentalització que havia tingut lloc en aquests últims anys i l’apropiació per una entitat LGTBI que ha volgut mantindre la seua exclusivitat i comercialització.

ALICANTE ENTIENDE i ENTENDEMOS LGTBI van convocar per tant una manifestació de caràcter social i reivindicativa, sense entrar en polèmiques polítiques, i per això es va sol·licitar a tots els partits polítics que assistiren, que no exhibiren pancartes partidistes. La pancarta de capçalera tampoc va tindre cap eslògan ni lema, i es va retre homenatge pòstum a Samuel i a totes les víctimes de la lgtbifobia.