TODO BIEN presenta MÀQUINA, un festival d’art i pensament que reclama un espai propi per a la cultura jove, a causa del que considerem una certa resistència al pas del temps.

En un moment de la vida en el qual necessitem manual d’instruccions per a entendre la riquesa i complexitat de cadascuna de les generacions, percebem una resistència a no acceptar processos que s’estan donant, pel fet que tot està quedant obsolet alhora que es genera.

I ací ve MÀQUINA, un festival amb artistes menors de 30, deixant que el llenguatge i altres formes d’expressió avancen, fluïsquen i es transformen en el que ve, perquè el que ve ja és ací.

MÀQUINA proposa un recorregut a través d’una programació de concerts, sessions i performances, formada per més de quinze artistes en Les Cigarreras Centre Cultural d’Alacant els dies 25, 26 i 27 de novembre.

En la primera edició de MÀQUINA, TODO BIEN s’uneix amb el segell discogràfic Mogudes Esquirol i comptarem amb els concerts de Muro María, Ángela Pardal, Marcelo Criminal, Depressió Sonora i un tancament de ballarugues amb Brava Dj.

També tindrem Transferències, el nom que hem triat per al que es podria assemblar a una “taula redona” formada per Layla Martínez i Juan Manuel López de la Quarta Pell per a parlar d’utopies, d’una banda, i amb Figa Mental i Daniel Treviño per a parlar de la “memetización” de la comunicació i la política per un altre. Clara Moreno Cela ens visitarà amb una proposta de taller per a dur a terme una festa de manera expressa mitjançant l’enregistrament d’una xicoteta pel·lícula, jugant a pensar en el futur d’una manera amable i còmplice als nostres desitjos i necessitats.

A més, hi haurà espai per a càpsules artístiques. Un recorregut per la selecció de la Convocatòria Afònica, gràcies a la col·laboració amb la UMH (Universitat Miguel Hernández); una performance de la mà de Mar Reykjavik i Nacho d’Antonio Antón en col·laboració amb NEGRE, i els sons de Paisatge Sonor, una obra del jove col·lectiu Akyute gràcies a la col·laboració amb MMMAD Festival (Madrid`s Urban Digital Art Festival).

Hi ha espai per a tot això i més. El millor és que si tu també prepararies la “Festa de la Fi del Món”, tens ganes d’un concert de plantes, perreas i et comuniques amb memes, vingues i compartisques amb nosaltres coses molt boniques que per fi arriben a Alacant. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

MÀQUINA compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant.