L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i el regidor de Cultura, Fernando Portillo, acompanyats pel director del Festival, Pepe Payá, han rebut a l’Ajuntament a Margarita Escarpa, reconeguda pel Festival Internacional de Guitarra de Petrer amb el Premi Honorífic Guitarrista José Tomás 2021.

La guitarrista madrilena, que ha manifestat que “aquest premi és una injecció d’entusiasme per a continuar treballant per i per a la guitarra”, ha signat en el Llibre d’Honor del municipi i ha rebut, de mans de l’alcaldessa, una escultura del Castell-fortalesa de Petrer.

Des de 2012, l’organització del Festival Internacional de Guitarra José Tomás, al costat de l’associació de Guitarra PIMA i amb la col·laboració de guitarristes i deixebles del mestre José Tomás, atorguen aquest premi a personalitats del món de la guitarra. La comissió del Premi Honorífic Guitarrista José Tomás ha triat cada any un nom referent en el món de la guitarra, ja siga en el camp de la composició, la docència o de la interpretació, o per una destacada trajectòria. Aquest premi tracta de reconéixer la important labor, en pro de la música i la guitarra, que exerceixen guitarristes de la història més recent i de l’actualitat.

Des de 2012, han rebut el premi Leo Brouwer (Cuba), David Russell (Escòcia), Carles Trepat (Espanya), Hopkinson Smith (els EUA), Roberto Aussel (l’Argentina), Roland Dyens (França), Julian Bream (el Regne Unit), Jorge Cardoso (l’Argentina), Duo Assad (el Brasil) i, enguany, la citada Margarita Escarpa (Espanya).

Margarita Escarpa és considerada una de les principals guitarristes actuals. Escarpa obté en 1992 el Premi Extraordinari Fi de Carrera en el Real Conservatori Superior de Madrid, on rep els ensenyaments dels més importants mestres i els consells dels millors intèrprets. Poc després es llicencia en Matemàtiques en la Universitat Autònoma de la mateixa ciutat.

Va obtindre diversos premis nacionals i huit premis internacionals entre els quals destaca el Concurs “XX Sol Guitar Competition – Guitar Foundation of America”. Aquests premis i les seues qualitats li han donat l’oportunitat de participar regularment en els més importants festivals d’Europa, Àsia i Amèrica.

MOLT DE FESTIVAL DE GUITARRA PER DAVANT

Fins dissabte que ve 24 de juliol, Petrer continua sent l’epicentre internacional de la guitarra, gràcies a GUITARLAND, el 24 Festival Internacional de Guitarra José Tomás Villa de Petrer.

La majoria dels concerts que integren la programació tenen caràcter gratuït, excepte els concerts del Teatre Cervantes. En tots els casos, tant per als concerts gratuïts com per als concerts de pagament, les entrades es poden adquirir a través de www.guitarrapetrer.com.

CONCERTS PROGRAMATS FINS Al DISSABTE

Dimecres 21, 22.00 h – Mirador de l’Ermita

COSTAS COTSIOLIS – ANIELLO DESIDERIO – ZORAN DUKIC

NAXOS GUITAR TRIO

Dijous 22, 20.30 h – Parròquia de Sant Bartolomé

MÚSICA CLÀSSICA PER A GUITARRA

PAVEL STEIDL

Dijous 22, 24:00 h – Jardins Alcalde Vicente Maestre

“AMARRADITOS” – VEU I GUITARRA

CARMEN MUYOR & QUIQUE PEÑA

Viernes 23, 20.30 h – Parròquia de Sant Bartolomé

GUITARRA CLÀSSICA

ANABEL MONTESINOS

Divendres 23, 24:00 h – Jardins Alcalde Vicente Maestre

GUITARRA & CONTRABAIX – BRAZILIAN MUSIC

DANIEL MARQUES & DARIA CHERNAKOVA

Dissabte 24, 21.00 h – Teatre Cervantes

LA GUITARRA SONA – FLAMENC EN ESTAT PUR

PEPE HABICHUELA & RAFAEL RIQUENI

KIKI MORENTE (cante) – BANDOLERO (percusión)