Dilluns passat, Margarita Escarpa va ser l’encarregada de delectar als assistents del Claustre de San José en la quarta nit del Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx”. Escarpa va triar la figura de Frédéric Chopin perquè fóra el fil conductor d’un exquisit programa ple de matisos, que ella com ningú va saber desgranar amb mestratge i elegància. Després dels intensos aplaudiments per part del públic, la intèrpret va regalar als assistents una delicada transcripció d’un “Preludi” de Chopin. Un concert únic que segur romandrà en el record dels quals van poder gaudir-lo.

Hui dimecres 24 de juliol, se celebrarà un dels concerts més esperats del certamen, el mestre Álvaro Pierri, un dels guitarristes contemporanis més destacats a nivell internacional. Serà en el Claustre de San José a les 21.30 hores i l’entrada tindrà un cost de 10 euros. Álvaro Pierri és un dels més grans guitarristes del nostre temps, va nàixer a Montevideo, l’Uruguai, en una família de músics, i és afortunadament, un dels col·laboradors habituals del certamen il·licità. Aquest distingit guitarrista és un actiu concertista i a més un destacat professor de la Universitat de Viena.

D’altra banda, van començar en la Universitat CEU Cardenal Herrera els diferents cursos de guitarra del festival. Álvaro Pierri, Pedro Mateo González i Marco Smaili impartiran les seues sessions magistrals ahir i hui; mentre que Pedro Jesús Gómez i Andrea de Vitis els faran del 22 al 26. A més, la guitarrista Margarita Escarpa compartirà els seus coneixements amb els alumnes del dia 23 al 25 de juliol.