La vicealcaldessa de l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, juntament amb el cap comercial d’ADIF, Ignacio J. Sánchez, el director del Festival de Cinema, Vicente Seva, i la fotògrafa del Festival i autora de les obres exposades, Cristina Mariscal, han inaugurat l’exposició fotogràfica “Mirades de Festival” del Festival de Cinema de la ciutat, en l’estació de tren d’Alacant.

L’edil de Turisme ha assenyalat que “poder gaudir d’aquestes noves fotografies de tots els premiats del Festival de Cinema en la seua trajectòria de ja 18 anys, en una de les principals portes d’atracció del turisme com és l’estació d’Adif, és un autèntic lujazo. No hi ha millor manera de donar aqueix tret d’eixida al XVIII Festival de Cinema ciutat d’Alacant, que amb aquesta exposició de fotografies tan curiosa, tan entranyable i sobretot, serveix com a aperitiu per als pròxims dies de final de maig gaudir del millor cinema de tota Espanya”.

L’exposició fotogràfica “Mirades de Festival” fa un repàs pels protagonistes de totes les edicions anteriors del certamen cinematogràfic. En aquest sentit, la mostra està composta per 17 retrats inèdits que ofereixen una visió diferent i natural dels homenatjats en les diferents edicions del certamen que va iniciar la seua marxa l’any 2004. Directors com Bigas Lluna, Álex de l’Església o Fernando Colomo, i actors i actrius com José Coronado, Imanol Arias, Mario Casas, Belén Rueda, Concha Velasco o Ángela Molina componen aquesta sèrie.

El director del Festival de Cinema d’Alacant, Vicente Seva, ha comentat que “volem rendir un homenatge al nostre cinema i celebrar la majoria d’edat del Festival mostrant el costat personal d’alguns dels homenatjats durant aquests anys amb la nostra tessel·la de plata. I no podria ser en un lloc de més transite que l’estació d’ADIF, una de les portes d’entrada a la nostra ciutat, per la qual passen centenars de persones diàriament que arriben a Alacant. Gràcies a ADIF per ser fidel col·laborador de la cultura i el cinema”.

“Estic feliç que aquestes fotos vegen per fi la llum i tothom puga gaudir-les. Són unes imatges que es van preparar per al llibre del Festival i a vegades es van fer en l’estudi i altres va caldre improvisar, perquè la voràgine d’aqueixos dies a vegades no deixa més que 10 minuts per a realitzar-les. Així i tot, he d’agrair la disposició i simpatia de tots els premiats que han donat aquest bonic resultat”, ha comentat Cristina Mariscal, fotògrafa del Festival de Cinema d’Alacant i autora de l’exposició.

El Festival de Cinema d’Alacant, que se celebrarà del 29 de maig al 5 de juny, compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani, À Punt i altres empreses col·laboradores.