Fundació Mediterráneo presenta a Alacant el concert de María Arnal i Marcel Bagés, que dissabte que ve 22 de maig, a partir de les 19.00 hores, presentaran el seu últim treball, Clamor. Les entrades es poden adquirir a través de Entradas a tu alcance.

María Arnal i Marcel Bagés arriben a la Fundació Mediterrani amb el seu nou treball acabat de publicar. El seu àlbum debut, 45 cerebros y un corazón, ens van posar en guàrdia d’un duo, amb un talent per a revitalitzar el folklore allunyat de l’acomodatici però disfrutable per a qualsevol.

Amb aqueix primer disc van rebre el reconeixement unànime de la crítica, ratificat per una desena de guardons que van incloure, entre molts altres, 4 Premis MIN de la Música Independent, el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Altaveu.

Arnal va estudiar cant a l’escola de Música Moderna de Badalona aprenent a unir la passió i la tècnica. De la tradició del folklore oral a l’era digital, el seu treball traça una connexió subterrània entre aqueixa tradició sense autoria i l’autoria col·lectiva en l’era digital, en el qual fan un pas de gegant en Clam, el seu nou àlbum.

El cicle Sons Globals de Fundació Mediterrani torna en 2021 readaptant el seu plantejament, pel fet que les gires internacionals estan pràcticament detingudes. El president de Fundació Mediterrani, Luis Boyer, destaca que el cicle Sons Globals té per objectiu cobrir un espai actualment no cobert en la programació musical d’Alacant, que no és una altra que la de la denominada world music i les seues diferents expressions.

D’aquesta manera, Fundació Mediterrani ofereix un escenari a Alacant a algunes de les figures més rellevants de gèneres que no s’enquadren dins de la música pop occidental, així com a la hibridació d’aquests gèneres en altres contextos, conjuminant tradició i modernitat, al mateix temps que es presenten les noves expressions que sorgeixen en qualsevol punt del món.

El cicle Sons Globals cobreix un espai en la programació musical d’Alacant, la denominada world music, partint de figures rellevants de gèneres que no s’enquadren dins de la música pop occidental, però també la hibridació d’aquests en altres contextos.