La regidora de Turisme, María García, ha presentat les rutes turístiques programades per al mes de desembre. Així, l’edil ha dit que “s’ha dissenyat un ampli cartell de rutes per a poder gaudir de la ciutat, de la il·luminació nadalenca i de les activitats que hi haurà durant el Nadal”. El dissabte 3 de desembre, des de la Casa Museu Miguel Hernández, eixirà una ruta guiada que té com a objecte la vida i l’obra del poeta oriolà i que comptarà amb un recitals de poesia al llarg del recorregut. El diumenge dia 4, la figura de Fernando de Loaces serà la que servisca de fil conductor a una ruta turística en la qual es donaran a conéixer els principals esdeveniments que van ocórrer a la ciutat en el segle XVII. El pintor Velázquez, autor d’una pintura de la col·lecció exposada en el Museu d’Art Sacre, serà el protagonista de la ruta programada el divendres 9 de desembre.
El diumenge 11 i el dimecres 28 de desembre hi haurà un passeig cultural per la ciutat amb eixida des de la Porta de la Olma, ha detallat María García, qui ha afegit que el dissabte dia 17 hi haurà una pujada al Castell, en la qual “a més d’aprendre coses de la nostra ciutat, servirà per a fer una mica d’exercici”. Així mateix, els dies 22 i 29 de desembre es realitzarà una ruta pels pesebres per la ciutat que, a més de mostrar el naixement municipal de la plaça Nova i el pesebre napolità instal·lat en el claustre del Palau del Bisbe, acostarà als participants a altres pesebres privats, com el de l’església del nostre Pare Jesús o el que s’instal·la en Les Salesas format per figures de “playmobil”. En aquest sentit, la regidora de Turisme ha fet una crida als particulars que vulguen incloure els seus pesebres en la ruta perquè es posen en contacte amb l’oficina de Turisme. A més, el dia 23 de desembre hi haurà una ruta centrada en l’Oriola modernista en la qual s’exposaran detalls de l’arquitectura d’entre finals del segle XIX i principis del XX, així com de figures de l’època com Severiano Sánchez Ballesta, Joaquim Agrassot i Juan Sansano, entre altres. Finalment, el dia 29, des de l’oficina de Turisme, eixirà la ruta Llegendes d’Oriola que recorrerà, principalment, el barri del Rabaloche a través de les històries populars entorn de la Armengola o l’Ocell Oriol.
María García ha animat al públic a participar d’aquestes activitats i ha recordat que les rutes són gratuïtes i que els interessats a participar en elles han de reservar la seua plaça a través de la web www.orihuelaturistica.es