La Comissió Executiva del Patronat de la Fundació de les Arts ha aprovat nomenar María Inmaculada Pla Vilar nova directora general de les Arts. La seua elecció per al càrrec ha sigut avaluada i aprovada seguint les pautes establides pel procediment estipulat en aquests casos per l’òrgan gestor del Patronat.

Aquest relleu entra dins de la normalitat dels canvis estructurals que s’estan introduint a les Arts, d’acord amb el full de ruta previst per a una entitat pública que aspira a estar al servei de tots els valencians i valencianes, oferint l’excel·lència operística i obrint-se a noves activitats en l’àmbit musical i escènic, i al desenvolupament divulgatiu cultural.

La nova directora general s’incorporarà al seu lloc de treball el pròxim 10 de desembre, i les Arts agraeix que s’unisca a l’equip pel seu gran compromís amb la Comunitat Valenciana i sabent que la seua aportació al nou projecte serà important per a treballar en la línia de consolidar la seua projecció, tant local com internacional, com un dels centres musicals de referència mundial.

Així mateix, la institució ha agraït a Francisco Potenciano la important tasca que ha desenvolupat durant els últims cinc anys amb la seua gestió economicofinancera, i li reconeix la seua professionalitat al servei dels interessos de les Arts.

Inmaculada Pla

Inmaculada Pla és una professional amb àmplia experiència en la gestió pública, amb una reconeguda trajectòria en l’Administració i un gran compromís amb la Comunitat Valenciana, a través de les activitats exercides en l’Administració autonòmica durant anys, en especial en l’àrea de Cultura.

Natural d’Artana (Castelló), és funcionària del grup A de l’Administració de la Generalitat des de 1986, i el seu últim càrrec ha sigut el de secretària provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal de València. Té una dilatada experiència pública, exercida en les conselleries d’Obres Públiques, en la d’Empresa, Universitat i Ciència, i en la de Cultura, Educació i Ciència, amb la qual cosa s’assegura el seu alt grau de coneixement de l’administració i gestió.

És llicenciada en Dret per la Universitat de València i parla amb fluïdesa valencià i anglés. Té un Màster en Gestió de Qualitat i és funcionària del cos tècnic de l’Administració.

En els seus més de 30 anys de trajectòria professional, ha ocupat llocs en l’esfera privada, en què va ser directora de serveis jurídics d’una gran empresa, però principalment ha treballat per a l’Administració pública, fet pel qual ha sigut valorada com a candidata idònia per a tirar endavant el projecte de les Arts: una entitat pública que aspira a estar al servei de tots els valencians i valencianes oferint l’excel·lència operística i obrint-se a noves activitats en l’àmbit musical i escènic, així com al desenvolupament divulgatiu cultural.

El nou projecte de les Arts busca implicar i connectar amb la societat civil a través del coneixement i el gaudi de les arts escèniques i la música, al mateix temps que projectar una imatge de prestigi internacional i de reconeixement per part de la societat valenciana. Respecte d’això, Pla Vilar va ser cap de secció de Fundacions (1993-94) i cap de l’àrea de Patrimoni Cultural de la Direcció General de Patrimoni Artístic (2001-02), durant la seua etapa en l’àrea de Cultura de la Generalitat.

L’activitat de Pla Vilar en aquesta nova etapa del coliseu estarà específicament vinculada a l’àrea financera i administrativa de les Arts, en la seua gestió tant ordinària com de les noves activitats de l’organització que estan previstes dins del pla estratègic, les directrius del qual emanen del Patronat i de la Comissió Executiva.

Organigrama de les Arts

El Palau de les Arts compta amb una sòlida base organitzativa i està conformat per un organigrama clar i precís en les seues funcions per a aconseguir l’excel·lència operística, l’eficiència de l’aprofitament dels seus recursos i la consecució dels objectius que permeten arribar on se’l vol situar com a institució pública.

Aquesta estructura organitzativa compta amb una direcció artística de reconegut prestigi internacional, que a partir de gener ocuparà Jesús Iglesias Noriega; i amb un equip de gestió potent i diversificat, que és el que s’està format ara, compost per una direcció general econòmic financera, una direcció d’optimització de recursos i una altra especialitzada en el desenvolupament de negoci.

Amb la incorporació de María Inmaculada Pla Vilar a la Direcció General, s’avança en el nou equip de gestió, amb Pierre Bouillard en la Direcció Adjunta d’Optimització de Recursos.

En breu, a través de convocatòria pública, es procedirà a acabar de completar aquest organigrama i dotar a la institució d’una Direcció Adjunta de Desenvolupament de Negoci.