María Teresa Pérez Vázquez, primera dona que exercirà com a directora cultural del Gil-Albert

María Teresa Pérez Vázquez, primera dona que exercirà com a directora cultural del Gil-Albert

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que María Teresa Pérez Vázquez ha sigut designada com a directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil Albert després del procés d’avaluació de candidats dut a terme per una comissió formada per a aquesta finalitat. Serà la desena persona que regenta aquesta responsabilitat, des que es va constituir la institució en 1953, i l’octava des que porta el nom de Juan Gil-Albert.

“Com a resultat del procés que es va iniciar el 15 de gener, hui podem dir que María Teresa Pérez serà la primera dona que exercisca aquesta responsabilitat. Esperem que emprenga una nova etapa brillant al capdavant del Gil-Albert, per al que compta amb el meu suport i col·laboració i el d’aquest equip de Govern”, ha assegurat Parra.

Per part seua, Pérez Vázquez, doctora en Medicina i Cirurgia i vicerectora de Relacions Institucionals en la Universitat Miguel Hernández, ha manifestat que assumeix el càrrec amb gran il·lusió i disposada a posar a la disposició de la societat tota la seua experiència en àrees sobretot de gestió. “Emprenc aquest projecte amb una gran responsabilitat, com un compromís social i disposada a treballar, al costat d’un gran equip, per a aportar la meua empremta personal, des de la mirada d’una dona, a una institució tan prestigiosa i amb una repercussió tan directa en la societat”, ha puntualitzat Pérez Vázquez.

“En el meu plantejament propose canvis i nous reptes per a actualitzar i fer més competitives les activitats culturals de l’institut, atés el concepte de cultura en el més ampli sentit de la paraula, com alguna cosa que forma part de la nostra pròpia identitat. Els continguts han d’estendre’s a tota la província”, ha dit la nova directora del IAC. Així mateix, ha matisat que el pla presentat fa uns mesos haurà de passar per un procés d’adaptació, màximament durant aquest període de confinament.

Julia Parra ha explicat que “tot el procés de selecció que conclou hui té com a únic propòsit imposar major transparència en l’elecció del director cultural del IAC Juan Gil-Albert, una de les nostres institucions més emblemàtiques, amb una anàlisi de les propostes presentades basat en criteris tècnics”. La comissió d’avaluació ha tingut en compte el perfil professional dels candidats i la seua experiència en tasques de direcció, coordinació i gestió de projectes. També s’ha valorat l’autoria de publicacions, la titulació de doctorat i docència universitària i les propostes presentades per cadascun dels candidats.

La vicepresidenta i diputada de Cultura ha reconegut que des que es va iniciar aquesta legislatura “la meua obstinació ha sigut el de donar l’oportunitat d’optar a la direcció cultural del Gil-Albert a les persones interessades per primera vegada en la història de la Diputació d’Alacant”. Ha admés, a més, que el procés ha sigut complicat “perquè qualsevol canvi requereix sumar els suports necessaris i buscar les fórmules perquè es realitze amb totals garanties, però s’ha aconseguit comptar amb el suport de l’equip del Govern i amb un gran acolliment que queda demostrada per l’interés que ha despertat”. Han participat en la convocatòria quinze aspirants.

La selecció va començar a mitjan gener. El 5 de febrer es va designar als tres membres de la comissió que duria a terme l’avaluació, tots ells funcionaris del grup A1 de la Diputació d’Alacant. L’endemà, el 6 de febrer, la comissió de valoració va tindre primera sessió de treball. Els tres últims finalistes, José Ferrándiz, Santiago González-Varas i María Teresa Pérez Vázquez, van ser convocats el dilluns 16 de març a una entrevista presencial, que es va posposar per l’inici de l’Estat d’alarma fins al dijous 9 d’abril, quan es van dur a terme de manera telemàtica. El nomenament de María Teresa Pérez Vázquez serà formalitzat amb la signatura d’un decret per part de l’el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.

Julia Parra ha agraït la labor de tres membres de la comissió, formada per la directora de l’àrea de Cultura de la Diputació, María José Argudo, la secretària general de la Diputació, Amparo Koninckx, i el cap de la unitat d’Exposicions i Difusió del MARQ, Jorge Soler. “Tots ells, amb lliurament i dedicació, han tret el temps i l’esforç necessaris per a analitzar la documentació, revisar totes les propostes i realitzar entrevistes”, ha remarcat. La vicepresidenta i diputada de Cultura ha valorat també el treball de tot l’equip del Gil-Albert i el compromís amb la institució que han demostrat.

Biografia de María Teresa Pérez Vázquez

Nascuda a Elx, en 1959. És doctora en Medicina i Cirurgia i llicenciada en Veterinària. Tota la seua vida professional ha estat unida a l’activitat universitària en els seus vessants docent, investigadora i de gestió, primer en la Universitat D’Alacant i més tard en la Universitat Miguel Hernández D’Elx, recorrent tots els escalafons docents fins a aconseguir per concurs oposició la Càtedra (Eu) de Cirurgia l’any 1999. Des de llavors, imparteix la seua docència en la Facultat de Medicina de la Universitat Miguel Hernández D’Elx (Umh).

La seua labor investigadora s’ha desenvolupat en el Departament de Patologia i Cirurgia, dedicant-se fonamentalment a la cirurgia experimental. Ha col·laborat en prop de 90 articles publicats en revistes especialitzades, destacant les dedicades a Cirurgia Experimental, Cirurgia Digestiva i Cirurgia Oncològica. Des de la seua incorporació a la universitat com a docent en 1984, ha exercit diferents càrrecs de gestió universitària. Des de 2007 és vicerectora de la UMH i des de juny de 2019 exerceix el càrrec de vicerectora De Relacions Institucionals.

Entre altres distincions, cal destacar el seu nomenament en 2011 com a Pregonera de les Festes d’Agost d’Elx, rebent el Ram D’or, màxima distinció atorgada per l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Aqueix mateix any i també a Elx va exercir el càrrec honorífic de Portaestendard de la Vinguda de la Verge. En 2013 va ser distingida com a Dama D’Honor amb Medalla d’Or per la Reial orde de la Dama D’Elx. Va exercir el càrrec de Dama Portaestendard del Misteri D’Elx en les seues representacions extraordinàries de 2016 i en 2017. Va ser pregonera de la Setmana Santa d’Elx.

En 2017 va ingressar en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana com a Acadèmica Corresponent, dissertant sobre ‘La Dona en l’àmbit universitari’, discurs que va ser contestat per l’Acadèmic Manuel Moya Benavent. En 2019 ha sigut condecorada amb la Creu al Mèrit Naval amb distintiu blanc, atorgada pel Ministeri de Defensa del Govern d’Espanya.

Les seues aficions inclouen la música i la lectura, la naturalesa, els esports a l’aire lliure i els animals.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X