Entrevistar a Mariano Peña és com estar amb un amic que fa temps que no veus i et resulta interessant tot el que explica i que t’has perdut en aquests anys i tot amb un somriure permanent. Mariano Peña va donar els seus primers passos com a actor de doblatge i de teatre, mitjà en el qual va començar amb l’obra La bella femella. Ha sigut la veu de personatges com el mestre Kame Sennin de Dragon Ball, a més d’haver participat en algunes de les sèries més reeixides dels últims anys, com a Companys, Hospital Central, Els Serrano o Aída, en la qual interpretava a Maurici Colmenero, paper pel qual ha rebut múltiples premis.També ha protagonitzat grans musicals com Priscilla, Reina del Desert, en el qual interpretava a la dona transexual Bernardette Basinger.

Ara, el conegut actor de cinema i televisió Mariano Peña es convertirà en el Senyor de l’Univers en la comèdia Obra de Déu el divendres 10 d’agost en l’Auditori de Torrevieja. Aquesta obra que ha triomfat a Nova York està escrita per David Javerbaum i dirigida a Espanya per Tamzin Townsend, una coproducció de Txalo Produccions i Pentación Espectacles. Bernabé Fernández i Chema Rodríguez-Calderón completen el repartiment d’aquesta producció aclamada per la crítica.

El senyor de l’Univers, creador dels Cels i la Terra visitarà l’Auditori de Torrevella per a reescriure els seus deu manaments. “L’autèntica història mai explicada dels protagonistes de la Bíblia: Jesús, Abraham, Moisés i Steve Jobs. Tot allò que vostè sempre va voler saber contestat pel rei de l’espai i el temps i els seus fidels arcàngels. Només t’assegurem una cosa… no podràs parar de riure”, segons indiquen des de la companyia.

Entrant al detall amb Mariano Peña, ens atrevim a preguntar-li…

Pregunta: Eres un tot terrè. Ara Déu, abans Priscila o Maurici Colmenero. És açò, un tot terrè o és que et motiven els riscos?

Resposta: Sempre ho he pensat, si el personatge no és creïble o amb reg, si no m’amoïna i si la història m’avorreix, llavors aquest no és el meu paper. Em sedueixen els personatges arriscats, amb vida i he de confessar que m’agraden els personatges difícils.

P: Del teu treball televisiu, del conjunt de sèries, quin et va produir major satisfacció personal / professional?

R: Maurici Colmenero és el meu personatge que m’ha donat tant i l’afecte del públic. Amb Maurici havia de ballar amb la més lletja per a aconseguir guanyar-me l’afecte i simpatia del públic, sense edat i estatus social. En qualsevol cas, darrere del personatge hi ha molt treball que realitza l’actor que és una persona en si, sense renegar del personatge.

Obra de Déu

Obra de Déu versa sobre Déu, clar, creador del cel i de la terra i els seus famosos deu manaments: un repàs d’un en un, per a examinar cuales s’han quedat antiquats i si cal actualitzar-los i reescriure’ls, o si només van ser malinterpretats.

P: Vas dir de l’obra que era una comèdia per a reflexionar somrient i sonreir reflexionant.

R: Déu baixa a la terra per a actualitzar els seus manaments i donar-li lluentor i una nova mà de pintura. Un llavat de cara als passatges bíblics coneguts per tots: com li les va enginyar Noé per a distingir un mosquit mascle i un altre femella. O qüestionar-nos si feia incesto Eva perquè no hi havia més dones, encara que amb tot del respecte i educació.

P: No és un monòleg, però quasi.

R: Si és un senyor que parla sense parar amb dos àngels que li recolzen. És veritat que el gran pes ho té Déu.

P: En Obra de Déu, com t’has sentit a les ordres de Tamzin Townsend?

R: Vaig tenir oportunitat de treballar amb ella en una lectura dramatitzada. Ha sigut un treball més lúdic que tibant i que ho adaptem a un humor més ibèric. Coincidíem perfectament en les finalitats.

P: És una obra per a riure’ns de nosaltres mateixos i que és tan divertida que és pecat diu el cartell.

R: Cal anar amb afany de riure’s amb la ment oberta, no es tracta d’una altra cosa. Sense maldat per a reflexionar.

P: En la província d’Alacant… Com t’assegues? Recentment a Elx, ara a Torrevella…

R: La gent m’ho demostra i està atenta. I açò m’ocorre ací i em fa sentir-me molt bé

Compra on-line entrada: https://www.bacantix.com/entradas/webforms/forms/venta.aspx?id=autorrevieja&codigo=000149003000024000038

Obra de Dios. Foto: Auditori Torrevieja

Obra de Dios. Foto: Auditori Torrevieja