La companyia de dansa de Marta Carrasco, premi nacional de dansa 2005 concedit per la Generalitat de Catalunya, actúa hui dimecres 21 de novembre a les 20 hores, al Paranimf de la Universitat d’Alacant, amb l’obra Perra de nadie. Les entrades tenen un preu de 5 euros, disponibles en https://www.instanticket.es/

Després d’una dilatada trajectòria artística, reconeguda a més amb altres guardons com el de la Crítica Teatral de Barcelona 1996-1997; el Butaca (premi del Públic) del 1999 i 2001 i dos Max de les Arts Escèniques, Marta Carrasco s’acomiada dels escenaris amb aquest espectacle, la posada en escena del qual ha sigut molt aclamada per la crítica en la presentació d’aquests en els festivals Sismògraf i Grec.

En Perra de nadie, Marta Carrasco interpreta hvuit dones o, com ha afirmat en alguna ocasió, huit cares d’una mateixa persona. Aquest muntatge reuneix els personatges que durant anys l’han acompanyada en els escenaris. Assegura que la gossa és un dels primers animals domèstics, que era molt útil per a caçar, i que si és de ningú, no serveix per a res, davant del que ella reivindica que les gosses de ningú sí que existeixen i són imprescindibles en la seua inutilitat: «Allí, en el més profund de cadascun de vosaltres, en aquell submón de desprotecció, de la bogeria, de la tendresa i la pura fragilitat, habiten Lili i els seus vigilants de la nit».

Marta Carrasco

Després de ballar amb diferents companyies com a Metros de Ramón Oller, l’any 1995 Marta Carrasco emprèn una nova trajectòria en solitari com a creadora i intèrpret amb l’espectacle de dansa-teatre Aiguardent. Des d’aquest moment, combina la creació d’espectacles propis – Aiguardent (1995), Blanc d’ombra, Recordant Camille Claudel (1998), Mira’m (2000), Eterno? Això sí que no! (2003) i Ga-gà(2005)– amb la direcció coreogràfica d’espectacles d’uns altres, com: Pesombra, sobre la poesia de Salvat-Papasseit; A la jungla de les ciutats, de B. Brecht (dir. Ricard Salvat, 1998); El Maniquí, de M. Rodoreda (dir. P. Planella, 1998); A little night music, de S. Sondheim i H. Wheeler, i Lulu, de F. Wedeking (dir. Mario Gas, 2000 i 2001), Bodas de Sangre, de F. García Lorga (dir F. Madico 2001), Ronda de mort a Sinera, de S. Espriu (dir. Ricard Salvat, 2002), Diàfan, de Pep Bou (2003) i la versió teatral del musical El otro lado de la cama (dir. J. M. Mestres, 2004). L’any 2005 participa en el llargmetratge de Carlos Saura, Iberia.

Entre altres premis, Marta Carrasco ha rebut el de la Crítica Teatral de Barcelona 1996-1997 per Aiguardent i Pesombra. El Butaca (premio del Públic) de 1999 i 2001 por Blanc d’ombra i Mira’m,respectivament i dos Max de las Arts Escèniques per Aiguardent. L’any 2005, la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Dansa en reconeixement de la seua trajectòria.