Com a fermall al Festival Alacant Noir, que s’ha celebrat del 23 al 26 de setembre, s’ha entregat el Premi Nacional que atorga el festival a la seua guanyadora Marta Robles per “La xica a la qual no vas saber estimar”.

El guardó ha sigut entregat de mans del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, qui a més de felicitar tant la guanyadora Marta Robles com a la Finalista, Graziella Moreno, ha dedicat unes paraules a reconéixer l’èxit de la present edició d’Alacant Noir, així com el seu compromís amb el Festival, afirmant que: “Hi haurà una segona edició d’Alacant Noir”.

Marta Robles ha rebut el seu premi emocionada i agraïda, i ha remarcat com un dels grans valors de la novel·la guanyadora: “La xica a la qual no vas saber estimar” que és una obra “nascuda de l’emoció”.

Alacant Noir completa així el seu palmarés 2021, en el qual Elia Barceló ha sigut la guanyadora del Premi Costa Blanca i Joël Dicker el Premi Internacional.

Marta Robles és llicenciada en Ciències de la Informació, branca periodisme per la UCM. Periodista i escriptora, porta trenta anys exercint la seua professió en tota mena de mitjans. Va començar la seua carrera professional en la revista Temps i des de llavors mai ha deixat de col·laborar en diferents publicacions com a Panorama, Man ,Woman, Ela doble, Caràcter, Wapa, XL Setmanal, el Magazine de l’Avantguarda , Grazia, La Gaseta de Salamanca o La Razón, entre altres.

Graziella Moreno Graupera (Barcelona, 1965), escriptora i jutgessa. Ha publicat les novel·les, Juegos de maldad (2015, Grijalbo), nominada a millor novel·la pel primer festival de Cubelles Noir i amb esment especial del jurat, El bosque de los inocentes (2016, Grijalbo), Flor seca (2017, Alrevés), Invisibles (2019, Alrevés), premiada el 9 de març de 2020 per la Fundació QSD Global, i Volguda Elsa (2018) en format digital en la plataforma Black and Noir.