La coneguda cantant Martirio, visita Villena per segona vegada en molt pocs mesos. En aquesta ocasió ho fa com a conferenciant, amb una proposta denominada “La Dona i la Copla”, que es troba inclosa en el cicle “8 Cultura i Dona”. A més, durant el cap de setmana tindran lloc també dos concerts, organitzats per Som Anti-Xenofòbia i per l’Associació de Veïns Sant Antón respectivament. Tots dos concerts són produïts per la Casa de la Cultura.

Maribel Quiñones, més coneguda com a “Martirio” torna a Villena, després del seu reeixit concert del passat mes de juliol, dins del VoWeek Festival en el qual vam estar des de LOBLANC. Però en aquesta ocasió Martirio no es puja a l’escenari com a cantant, o cantaora, sinó com a conferenciant. “La Dona i la Copla” és el títol del monòleg-conferencia cantada, que posa en escena Martiri, amb la qual realitza, a través de la temàtica de les lletres i en apartats molt definits, un recorregut per tot un món simbòlic i emocional, per un arxiu sonor que ha influït en diverses generacions. Tot un repertori ric en música, poesia, drama, comèdia, crítica, mites, costums que sens dubte tenim imprés i forma part de la nostra cultura.

La mateixa Maribel manifesta, referent a la seua proposta: “és un exercici conjunt amb l’auditori. Perquè el disc dur dels oïdors es va activant i reconeixen com, subliminalment, tenim gravades en la memòria i el cor moltes de les imatges que es presenten. I en la majoria dels casos s’animen a cantar.

El col·loqui que segueix a continuació amb el públic és una part important de l’acte, perquè la gent participa amb una complicitat i implicació total. És un recital de música i lletra, memòria, anàlisi, i sentit de l’humor, amb tot el que això comporta, per a gaudir i aprendre junts d’aquest gran gènere musical profunda i netament espanyol”.

La cita serà divendres que ve, 11 de gener a les 20.00 en el Saló d’Actes, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

Parnaso en concert solidari

Parnaso

Parnaso

El dissabte 12 a les 20.02, l’Associació Cultural “Som Anti-Xenofòbia”, responsable entre altres iniciatives de la Nit Ètnica, duu a terme el concert de la banda il·licitana “Parnaso”, una proposta poètic musical que té com a objectiu la recaptació de fons, per a finançar un contenidor d’ajuda humanitària amb destinació als refugiats de Grècia. En aquest concert el preu de l’entrada és voluntari i ha de decidir-lo el propi comprador, atés que l’import íntegre serà destinat a la causa humanitària.

“Parnaso sorgeix del gaudi de la poesia. Els versos de Miguel Hernández i Federico García Lorca van despertar en nosaltres el desig d’interpretar les seues poesies”, declara el seu líder Cristóbal Santisteban

 

El primer concert vermut de l’any

La celebració d’un concert vermut dins de les activitats de les festes

Goya Riera

del barri de Sant Antón, va sorgir fa uns anys per iniciativa de la pròpia associació de veïns, a la qual la Casa de la Cvltvra es va sumar des del primer moment. Han sigut diverses les bandes locals que han passat per l’escenari de la Foguera de Sant Antón, el diumenge abans de la festivitat, des de Dixie Project que va obrir aquesta iniciativa, fins a Green & Blues que va ser la banda que va actuar l’any passat. En aquesta ocasió serà la cantant alacantina, Goya Riera, la que es pujarà a l’escenari diumenge que ve a les 12.30 acompanyada de la seua banda.