Mauthausen, la voz de mi abuelo de Pilar G. Almansa, vol transmetre el testimoniatge real d’un dels protagonistes anònims de la nostra història recent. I ho fa a través de la seua pròpia néta, Inma González, qui li dóna vida en aquesta història relatant amb humor l’horror i la desraó del la guerra. La cita és el divendres 8 d’octubre a les 20’30 h.

Inma González és la néta de Manuel Díaz Barranco, un jove de quinze anys que un any després d’iniciar-se la guerra civil, a l’agost de 1937, va ser detingut per la policia britànica quan intentava creuar nadant els pocs quilòmetres que separen la Línia de la Concepció del Penyal de Gibraltar. Aquest esdeveniment va ser només el començament d’un periple que el va portar a lluitar contra el bàndol franquista a Tortosa, Osca i Saragossa per a acabar en un camp de concentració nazi. Tants anys després, Inma González, relata amb humor relampagueante les peripècies viscudes pel seu avi en aquells temps convulsos.

Mauthausen, la voz de mi abuelo, és un cant a la vida, a la fortalesa de l’ésser humà, a la seua resistència, però també a la solidaritat, i sobretot a l’humor, com a estratègia per a la supervivència i ens interpel·la directament i sense grandiloqüència, del que de veritat ens hauria d’importar com a éssers humans.

La funció compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant i s’ha inclòs en les Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica 2021. A la finalització de l’espectacle es realitzarà una degustació de vi del Celler Finca Collado de Salinas.

MAUTHAUSEN, la veu del meu avi de Pilar G. Almansa

Adreça: Pilar G. Almansa

Intèrpret: Inma González

Duración: 1 hora sense descans

Divendres 8 d’octubre 2021 20’30 hores.

TEATRE CHAPÍ. (Sala CINEMA)