La regidoria de Medi ambient, dirigida per l’edil Julio Oca (Cs), ha organitzat una jornada d’anellament d’ocells, que tindrà lloc dissabte que ve, dia 26 de setembre, entre les 09.00h i les 12.00h, per a commemorar el “Dia Mundial dels Ocells”.

Aquesta és la tercera edició d’una activitat, destinada al públic en general, que transcorrerà en l’àrea recreativa dels Puntes de Gosàlvez, un escenari immillorable per a instruir-nos sobre l’anellament, una eina científica utilitzada per al marcatge i seguiment dels ocells que ens mostrarà alguns dels seus trets més identificatius.

Durant la jornada, celebrada l’any passat el primer cap de setmana d’octubre, els assistents van poder contemplar la captura i anellament d’un total de 35 ocells: 20 Currucas Carrasqueñas, 10 Capitoradas, 4 Cabecinegras i 1 Mosquitera, que van permetre als participants endinsar-se, d’una manera única, en el món dels ocells.

D’aquesta manera, la regidoria aposta, una vegada més, “per posar en valor el patrimoni natural del nostre municipi, en un enclavament tan representatiu com Els Puntes de Gosàlvez” manifesta l’edil Julio Oca (Cs), que anima a tots els ciutadans a participar en aquesta activitat realitzant la seua inscripció a través de l’e-mail medioambiente.elcampello@elcampello.org o a través del següent número de telèfon 965 637 200 Ext. 2607.

“El Dia Mundial dels Ocells migradors” va ser proclamat per l’ONU i se celebra dues vegades l’any des de 2017. Concretament, el segon dissabte de maig i el primer diumenge d’octubre. D’aquest fet podem inferir la importància de l’anellament, gràcies al qual, realitzem el reconeixement individual dels exemplars, la qual cosa permet dur a terme estudis sobre moviments i migració, supervivència o reproducció.