Medi Ambient d’Elx presenta el calendari d’activitats del Paratge Natural Clot de Galvany per a 2020

Medi Ambient d’Elx presenta el calendari d’activitats del Paratge Natural Clot de Galvany per a 2020

El Clot de Galvany està d’enhorabona. En aquest mes de gener, l’aiguamoll costaner compleix el seu XV aniversari com a Paratge Natural Municipal. Va ser en 2005 quan l’Ajuntament va decidir declaralo com a tal, reconeixent així la importància ambiental de l’enclavament —referencia en el sud peninsular—, i la seua necessitat d’especial protecció gràcies a la reivindicació social, després d’estar amenaçat per la pressió urbanística en la dècada dels setanta.

Per això, i amb l’objectiu que la ciutadania puga gaudir i aprofundir en el seu coneixement, la responsable de Medi Ambient del Consistori, Esther Díez, al costat del director-conservador del Paratge, Juan Carlos Aranda, i el director de Planificació i Producció d’Aigües d’Elx —entitat que el gestiona—, Carlos Peiró, han presentat la programació d’activitats, dirigides a tota la família, per als pròxims 12 mesos. La primera d’elles, el diumenge 21 de gener, de 10.00 a 13.30 hores; una jornada de portes obertes, prèvia inscripció, per a recordar l’efemèride i amb la qual es posarà en valor el treball dels empleats del parc, amb activitats relatives al seguiment d’ocells, el cicle de l’aigua i la recuperació de la coberta vegetal.

No obstant això, les commemoracions no es detenen amb el XV aniversari. Tal com ha detallat la regidora, el Clot se sumarà, amb més activitats extraordinàries, a honrar diferents dates de caràcter continental i global. El 26 de gener, el Dia Mundial de l’Educació Ambiental; el 2 de febrer, el dels Aiguamolls; el 21 de març, el Dia Internacional dels Boscos; el 22 d’abril, el de la Terra; el segon cap de setmana de maig, el dels Ocells migradors; el 21, 22 i 24 del mateix mes, el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el Mundial de la Diversitat Biològica i l’Europeu dels Boscos, respectivament. El 5, 8 i 17 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient, dels Oceans i de la Lluita contra la Desertització i la Sequera. La primera fi se setmana d’octubre, el dels Ocells.

A més, com a novetat, el 19 d’abril s’impartirà un taller teoricopràctic sobre les aranyes que poblen el Clot, amén de repetir-se el 13 de setembre el de les libèl·lules i espiadimonis, donat l’èxit de la passada edició. “Ens interessa formar a la gent en l’observació i estudi, no sols d’ocells sinó també de grups faunístics amb una mala fama immerescuda, com els aràcnids”, ha especificat el director-conservador, doncs, ha assegurat, que mitjançant el coneixement arriba “l’admiració, el respecte i l’interés per la seua conservació”.

Ja, en l’últim tram de 2020, al setembre es posarà èmfasi en el patrimoni històric i cultural del Clot i s’efectuarà la tradicional acció de neteja del Paratge; i, a l’octubre i desembre, es desenvoluparan esdeveniments lligats a Halloween i Nadal. Quant als caps de setmana de novembre, i tal com succeïra en 2019, serà el torn de les labors voluntàries de revegetació.

L’edil, que s’ha congratulat per les dades de passat any, en el qual 3.601 persones van participar en les activitats extraordinàries del parc —un 12% més que en 2018—, ha valorat positivament l’acolliment entre la ciutadania, malgrat la suspensió d’algunes accions per causes meteorològiques, com els episodis de pluges torrencials viscudes el setembre passat. Díez, així mateix, i a part de convidar als interessats “a inscriure’s per telèfon, correu electrònic o en la web del Clot”, ha recordat que aquest roman obert al públic “quasi tots els dies de l’any”, i que a part de les visites ordinàries, l’aiguamoll rep a centres educatius i entitats.

Peiró, per part seua, ha subratllat que estem davant un entorn viu i canviant a través de les estacions, per la qual cosa insta tant als qui coneguen el Clot, com als qui no, a sumar-se a les activitats per a descobrir les diferents perspectives que presenta l’espai natural.

Inscripcions activitats extraordinàries

Enlace web Clot de Galvany

Teléfono Regidoria de Medi Ambient: 966 658 028

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X