L’Ajuntament d’Elda, des de la regidoria de Medi ambient, ha presentat les millores que s’han realitzat en la Sendera Circular del Pantà d’Elda.

“Aquesta és una de les noves actuacions que hem fet per a millorar un dels entorns característics del paisatge eldense”, ha explicat la regidora de Medi ambient, Pilar Calpena.

Es tracta de la tercera actuació que s’ha dut a terme per a adequar el paratge eldense. Es va començar amb la Sendera Interpretativa, en el qual uns panells explicaven diferents aspectes de la fauna, flora i característiques del Pantà. Després es va adequar un pas perillós amb una escala per a facilitar l’accés de tots els usuaris i senderistes que habitualment agraden de gaudir de les sendes i camins que recorren el paratge.

“El que s’ha realitzat ara és una actuació de badeo en la qual s’han instal·lat uns carreus pels quals poder passar i creuar el riu”, ha assenyalat Calpena, “abans havien uns troncs pels quals es podia passar, però d’una manera bastant insegura, per la qual cosa d’aquesta manera hem assegurat aqueix pas amb aquest accés per a així poder realitzar una sendera circular”.

També s’ha esbrossat la senda que arriba fins al riu amb el que s’ha aconseguit una major accessibilitat a aquest punt del pantà.

D’altra banda, la regidora ha aprofitat per a recordar que aquest pròxim diumenge 16 de desembre, a les 9 hores, i dins de les activitats de Gaudeix Els nostres Paratges Edició Tardor 2018, està programada una Ruta Circular del Pantà “on aprofitarem per a conèixer aquestes últimes actuacions, i amb la col·laboració del Voluntariat Ambiental d’Elda també podrem gaudir d’una escolta de sons d’aus i la seua identificació”.

A més, en aquests moments ja s’ha aconseguit l’informe favorable de la Conselleria de Medi ambient perquè el Pantà siga Paratge Natural Municipal.