La regidoria de Medi ambient, dirigida pel primer tinent d’alcalde, Julio Oca (Cs), informa que han finalitzat els treballs de renovació íntegra i instal·lació dels indicatius de senyalització de la sendera local SL-CV-93, dels Puntes de Gosàlvez. La reposició de la senyalística, de gran necessitat a causa de la deterioració patida en els últims cinc anys per la seua exposició a la intempèrie, ha suposat una inversió de 7.228, 54 €.

Amb aquesta actuació, la regidoria de Medi ambient inicia el camí de recuperació d’aquesta àrea natural i d’esplai molt castigada. “A més de l’envelliment lògic, per l’exposició a l’aire lliure, tant de la cartelleria de la sendera com del mobiliari de l’àrea recreativa, per desgràcia, continuen sent habituals episodis de vandalisme i d’infraccions mediambientals, com a deixalles de tota mena de fem, inclòs enderrocs, que registrem en aquesta zona”, ha manifestat Julio Oca (Cs).

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde fa una crida a la població perquè informe sobre qualsevol mena de conducta observada que atempte contra aquest valuós paratge natural on, Julio Oca (Cs) anuncia, “durant aquest any s’escometrà la rehabilitació de l’àrea d’esplai i l’anivellament del terreny de la sendera, perquè paseantes i ciclistes puguen realitzar la ruta amb immillorables garanties de seguretat”.

Renovació i millores

Concretament, els treballs de renovació de la senyalística no sols han consistit en la reposició de l’anterior, sinó que a més s’han introduït quantioses millores. “S’han instal·lat pals de pi silvestre amb fletxes metàl·liques indicadores de la sendera en totes dues direccions; marcant la continuïtat de camí, el final de recorregut i la ubicació del berenador i la zona d’aparcament.

“En lloc de les antigues fletxes de fusta, que es deterioraven fàcilment i tenien escàs espai per a la informació, hem instal·lat metàl·liques, amb una major durabilitat. D’aquesta manera, la impressió s’ha realitzat sobre tota la planxa i a doble cara, per la qual cosa ha sigut possible col·locar dades addicionals i codis QR amb mapes de la sendera”, ha informat Julio Oca (Cs) que, a més, explica que, en els indicatius de situació, s’han afegit les coordenades UTM i altituds del punt.

Els faristols, també de pi silvestre, suporten cartelleria amb informació actualitzada, elaborada amb materials altament resistents a les diverses situacions meteorològiques; s’han actualitzat les fotografies panoràmiques, s’ha utilitzat caragols galvanitzats d’un gran gruix, per a evitar trencaments i desgast i, a més de les 15 pedres indicatives pintades, que s’han rehabilitat completament, s’han afegit 15 fites noves en punts conflictius per a la millor ubicació del senderista en les diferents interseccions del camí.