Medi Ambient d’Oriola continua amb la protecció de la Microreserva de Punta La Glea

Medi Ambient d’Oriola continua amb la protecció de la Microreserva de Punta La Glea

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oriola i la Conselleria d’Agricultura, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Xarxa Natura 2000, han dut a terme una actuació conjunta en la zona de Aguamarina per a protegir la Microreserva de flora de Punta La Glea.

L’edil de Medi Ambient, Dámaso Aparicio, ha explicat que els treballs de la Conselleria han consistit “en la retirada del clos al final del carrer Aigua per a evitar el trànsit de persones per l’interior de la Microreserva i preservar les espècies botàniques amenaçades o vulnerables que conté aqueixa zona”. A més, ha indicat també que el treball de la Regidoria ha consistit en la col·locació de pals informatius, “en els quals s’adverteix el risc de caiguda i la prohibició del pas ja que és un lloc de recuperació de l’espècie Helianthemum Caput-*Felis Boiss. També hem reparat el mur perimetral amb la col·locació dels ferros que havien sigut eliminats que facilitaven l’accés a aquesta zona protegida”.

Així mateix, la Conselleria ha restaurat les franges degradades de la Microreserva pel pas de persones amb la plantació de Rhamnus lyciodes, Salsola oppositifolia, launaea arborescens i Launaea lanífera, espècies en perill d’extinció.

Una vegada realitzada aquesta important actuació, Aparicio ha sol·licitat als veïns “la seua col·laboració per a evitar el seu pas per aquesta zona i la conseqüent degradació que les seues accions, si bé no intencionades, poden provocar en aquest lloc d’especial protecció”. Finalment, l’edil de Medi Ambient ha donat a conéixer que, pròximament, també començaran els treballs de retirada d’espècies invasores (al·lòctones) en aquesta important microreserva així com en altres zones del litoral oriolà.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X