Mediterranean Fashion Beach organitzadora del Premi Nacional Moda Bany, ha resolt el concurs més rellevant de moda estival que s’atorga a Europa. La intenció durant els últims mesos era la de realitzar el lliurament de premis presencial al més prompte possible que a conseqüència de la pandèmia del Covid-19, finalment quedarà ajornada per a 2021 i d’aquesta manera no solapar la IV edició que iniciarà la seua convocatòria a l’inici de l’any, una vegada acabe el nadal.

Els Membres del jurat coordinats per Moda Espanya, es van reunir telemàticament amb la finalitat de visualitzar els Fashion Films i analitzar la documentació complementària de les col·leccions i així, atorgar amb bon criteri un premi principal i dos accèssit.

No va ser fàcil la resolució del mateix ja que els membres del jurat, compost per Ángel Asensio – Presidente de Confederació ModaEspaña; Dolores Font Cortés – Directora Creativa de Dolores Cortés Swimwear i padrina del Premi Nacional; Julia González – Directora dels certàmens de moda i bellesa de IFEMA Madrid; Manuel de Gotor – Dissenyador de Llenceria i bany masculí; Pepa Bueno – Directora de l’Associació de Creadors d’Espanya (ACME); i Marcos Pizarro – CEO de Vestits de bany Venus, van haver de filar molt fi per a concedir-los, donat el bon nivell creatiu dels treballs que van presentar els joves talents de la moda espanyola que optaven al premi. En la sessió de deliberació del jurat va actuar com a secretària, Carmen Torres – Secretaria Gral. De Confederació ModaEspaña.

El Premi Nacional Moda Bany 2020 s’emporta en primera instància un premi en metàl·lic de 3.000 € que concedeix l’Ajuntament de Benidorm, ciutat seu d’aquest Premi Nacional de moda, fidel al compromís i suport adquirit per la institució municipal, amb els nous talents del disseny de la moda d’Espanya, sent a més el principal referent de la destinació turística de la moda banye Europea.

El Premi Nacional concedit a la jove de Terrassa, Mireia Moreno, amb la seua col·lecció Plastic Waves, que va comptar amb la col·laboració de la dissenyadora de joies Mónica Corvera, porta amb si importants incentius en el qual destaca, el Màster d’empresa de moda de 600 h de duració que concedeix a través d’un conveni amb Moda Espanya, la Cambra de Comerç de Madrid curse valorat en uns 6.000 € i que imparteix l’Institut de Formació Empresarial IFE de la capital.

També cal ressenyar que ModaEspaña, en el seu afany de promoure la producció feta al nostre país, obsequia a la guanyadora del premi amb l’adhesió durant el primer any al Projecte Etiqueta MÑ en les quals distingeix el producte nacional “Fet a Espanya”, a través d’etiquetes elaborades per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. La guanyadora rebrà les primeres 500 unitats per a les seues futures produccions.

El nivell dels projectes presentats és tal, que s’atorga de facto dos accèssit. El primer accèssit ha sigut per a Sara Calle Rodríguez de Madrid amb la col·lecció “Del Blau a la Riba” mentre que el segon ha sigut concedit a Ana Llopis Hernández, natural d’Alacant amb la seua col·lecció “Baleeira”.

La III Convocatòria Nacional de moda bany nous talents 2020, ha comptat amb el suport i col·laboració de: ModaEspaña, Dolores Cortés Swimwear, MOMAD, Cambra de Comerç i Serveis de Madrid, ATEVAL, Nextil Group, Vestits de bany Venus, Singer España, Patronege Key, ISEM. Fashion Business School, IMEP. Institut Mediterrani d’estudis de protocol, CyL moda íntima, Revista Stilo, Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, Fundació de Turisme Visit Benidorm i Excm. Ajuntament de Benidorm.