El ballarí aragonés Miguel Ángel Berna actuarà dissabte que ve 19 de març en Fundació Mediterrani Alacant dins del cicle Mediterrani en Dansa. La tradició, el folklore i la modernitat s’uneixen en el seu nou espectacle “Jota i Berna”, en el qual l’artista s’entrega de manera més íntima al públic amb la interpretació de jotes d’autors clàssics com Listz, Tárraga o Bretó.

La jota és el fil conductor que acostarà al públic als sons, músiques, cants i balls d’Aragó. Les entrades per a l’esdeveniment poden adquirir-se en taquilla i de manera en línia en la plataforma entradasatualcance.com. A més, els estudiants d’acadèmies i conservatoris de dansa podran accedir a l’esdeveniment a un preu reduït de 5€.

Aquesta actuació s’emmarca en el cicle Mediterrani en Dansa de Fundació Mediterrani. La programació continuarà el 14 de maig amb la conferència “La mirada de la Dansa Espanyola”, a càrrec del cèlebre ballarí Antonio Najarro. El cicle finalitzarà l’11 de juny amb el grup CMDANZA i la seua interpretació de “La sabatera prodigiosa”, un ballet flamenc basat en l’obra teatral de Federico García Lorca.

L’espectacle a diferència d’altres realitzats per la companyia de Miguel Ángel Berna està completament pensat en la figura del ballarí, en la seua necessitat de trobar-se només en l’escenari i tornar a l’essència dels seus primers espectacles. Una de les raons que han espentat al ballarí a aquesta marxa enrere és la necessitat de tornar a trobar-se amb la seua terra de manera íntima, després de molts anys de gires internacionals i grans muntatges. Miguel Ángel Berna és un ballarí saragossà amb 40 anys de trajectòria, al llarg de la qual s’ha erigit com un dels principals renovadors de la jota, el ball regional aragonés. Berna té un extensa formació en ballet clàssic, flamenc i dansa contemporània i ha protagonitzat gires per diversos països com el Japó, els Estats Units, Cuba o el Regne Unit.