El projecte ‘5 huellas’ desenvolupat entre el Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) i l’Associació Integra-T segueix el seu curs amb l’objectiu de formar als seus membres com a guies en el museu il·licità. En aquesta ocasió, l’activitat ha comptat amb la visita de familiars i personal de CaixaBank. Gràcies a la realització d’una visita guiada els participants han conegut el funcionament del MUPE i un dels projectes amb els quals col·labora l’entitat bancària.
Aquesta proposta fomenta el voluntariat i canalitza les inquietuds solidàries i de participació mitjançant activitats socials, mediambientals i culturals per a l’interés comú. Es tracta d’una acció
emmarcada dins de la Setmana Social de CaixaBank, el lema de la qual és ‘Tots Compten Amb tu’. Es pretén així impulsar el compromís amb la societat dels treballadors i treballadores de l’entitat, que al costat de familiars i clients, han participat en una ‘marató’ de voluntariat del 15 al 23 d’octubre.
D’aquesta manera, es posa una vegada més de manifest el compromís social de totes dues entitats, així com la seua bona relació. Una col·laboració que potència al Museu Paleontològic d’Elx com un espai de diàleg, divulgatiu i obert a tota la societat.
La importància del voluntariat per a CaixaBank
El foment del voluntariat és una de les línies d’actuació de CaixaBank. Per a l’entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones en situació de vulnerabilitat.
L’Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat d’Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup financer, així com jubilats i prejubilats, amics, familiars i clients. Durant 2021, més de 5.000 persones compromeses han participat com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar a més de 170.000 persones vulnerables en tota Espanya en matèria d’educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.
Les Setmanes Socials de CaixaBank suposen una oportunitat perquè persones pròximes a l’entitat financera i interessades en el compromís social puguen sumar-se a aquestes iniciatives solidàries.