L’Institut Valencià de Cultura continua apostant per la qualitat i la varietat, en la seua oferta de programació a Alacant. La proposta teatral arriba de la mà de Moma Teatre, que ofereix la seua última producció teatral, ‘Memòria de l’oblit’; l’alternativa familiar, en horari matinal i en el marc de ‘Som Menuts’, serà ‘Blink Flash Duncan’, de la companyia Blink Flash.

Des del Teatre Arniches, la delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat que: “Propostes com les d’aquest cap de setmana són la prova que continuem complint els nostres objectius d’oferir espectacles per a tot el món. La funció de Moma és totalment recomanable per a públic adult de qualsevol edat, i ‘Blink Flash Duncan’, per a xiquets i xiquetes des dels 2 anys”.

‘Memòria de l’oblit’ és un espectacle escrit i dirigit per Carles Alfaro que planteja una reflexió emocionant i intimista sobre com arribem a ser qui som, i sobre com cada individu es construeix a partir de les seues pròpies característiques genètiques i els condicionants externs fruit del context familiar en què es desenvolupa.

Alfaro parteix dels testimonis reals de la seua pròpia família per a elaborar aquest puzle en què exposa les pors, els anhels, les carències, les absències que envolten els personatges, construint un relat familiar que havia quedat diluït pel pas dels anys, i que traurà a la llum el secret que els ha marcat a tots.

Cristina Fernández Pintado, Verònica Andrés, Laura Pellicer i Àngel Fígols donen vida als personatges d’aquesta història en què els espectres de la memòria familiar amenacen cada vegada més una reportera que només busca la veritat, la seua pròpia veritat. Però, existeix realment ‘la veritat’? És la mateixa per a tots, o hi ha una veritat per a cadascú?

Moma Teatre és una de les grans companyies valencianes que des que es va fundar en 1982 ha contat més de 30 històries sobre els escenaris, amb una vocació inequívocament de teatre públic des de la iniciativa privada. És a dir, un compromís amb el rigor tant en l’elecció dels textos per a abordar com en el tracte a la paraula en la interpretació.

El diumenge 16 en sessió matinal, la companyia catalana Blink Flash ofereix ‘Blink Flash Duncan’, un espectacle familiar en què la dansa i el teatre es fonen per a mostrar la biografia emocional d’Isadora Duncan a xiquetes i xiquets a partir de 2 anys.

Un viatge sensorial que s’anirà desvelant a mesura que la protagonista, una xica avorrida i solitària, va trobant objectes en una platja, i omplint la seua vida de color, dansa i teatre amb aquests elements.

Marina Cardona i Montse Roig són les creadores d’aquesta peça que interpreta la mateixa Montse. Totes dues, juntament amb Joan Casas, són l’ànima de la companyia Blink Flash, que des de 2016 treballa els llenguatges de la dansa i el teatre com a vehicles per a expressar les emocions als més menuts. Des dels seus inicis, Blink Flash forma part del programa educatiu del Mercat de les Flors i realitza experiències artístiques als jardins d’infància.

‘Blink Flash Duncan’ es va estrenar al Mercat de les Flors, en el marc del Festival ‘El Més Petit de Tots’, en 2017.

Venda d’entrades:

‘Memòria de l’oblit’:

https://www.instanticket.es/#/detalle/LAMEMORIA@Janto_SAB/ARNICHES

‘Blink Flash Duncan’:

https://www.instanticket.es/#/detalle/BLINKFLASH@Janto_SAB/ARNICHES