L’exposició «Menjars de la Terra. El llegat gastronòmic de González Pomata» organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant i la Fundació Mediterráneo, s’inaugurà el divendres dia 28 de juliol a l’auditori Teulada Moraira.

Aquesta és la tercera itinerància que fa l’exposició després del seu pas per la Fundació Mediterráneo i la Seu Universitària Ciutat d’Alacant. En aquesta ocasió, l’objectiu divulgatiu coincideix de ple amb el treball que l’auditori Teulada Moraira, dirigit per Maite Serrat, desenvolupa des del seu programa Dolia, enfocat a valorar la cuina tradicional i el patrimoni gastronòmic de la Marina Alta, a través de conferències, exposicions, tallers didàctics i tastos.

El director de la càtedra, el professor Josep Bernabeu-Mestre, ha expressat la seua satisfacció «per l’aliança col·laborativa establida entre institucions per a posar en valor i divulgar un patrimoni tan important i representatiu de la cultura gastronòmica alacantina com és el llegat de González Pomata».

L’acte inaugural va comptar amb la participació de Raúl Llobell Signes, president de la Fundació de CV Auditori Teulada Moraira i alcalde de Teulada Moraira, el director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu-Mestre i el president de la Fundació Mediterráneo, Luis Boyer Cantó. Hi assistiran també representants de Carmencita i els descendents del reporter del periòdic Información, González Pomata (1926-1996).

La mostra podrà visitar-se fins al 3 de febrer.